Štítky: | Mileta | křižovatka mileta |

Polovina Milety už je pryč. Jaké práce tam aktuálně probíhají?

Práce na křižovatce Mileta.
Práce na křižovatce Mileta. | autor: dron MMHK

Už nějaký čas musejí řidiči v Hradci počítat s dopravním omezením v prostorách křižovatky Mileta. Doprava tam je svedena ze dvou do jednoho pruhu. V současné době tam probíhají především práce na kanalizaci, přepojuje se plynovod, hotová je veškerá skrývka území. Intenzivně také probíhá vrtání pilot k podchodům a zároveň pokračují přípravné zemní práce.

 

Rekonstrukce jedné z nejfrekventovanějších křižovatek ve městě začala 2. dubna. Náročná přestavba křižovatky se obejde bez jejího úplného uzavření, ale řidiči, chodci i cyklisté musejí po dobu rekonstrukce počítat s omezeními. V první etapě rekonstrukce je průjezd křižovatkou možný pouze jedním, vnějším jízdním pásem. Uzavřena je také část Hradecké ulice spojující křižovatku Miletu s vnitřním hradeckým okruhem v úseku po ulici Akademika Heyrovského. Tranzitní doprava vedoucí po městském okruhu by se měla křižovatce Mileta co nejvíce vyhnout po trasách mimo Hradec Králové. Řidiče o tom na příjezdových cestách do města informuje dopravní značení. Pro tranzitní objížďku města po dálnici v úseku mezi Opatovicemi nad Labem a křižovatkou ČKD nemusejí mít osobní ani nákladní vozidla dálniční známku.

Po dokončení stavebních prací vzniknou tři nové odlehčovací bypassy pro přímé odbočení doprava, nové zastávky MHD, pod křižovatkou povedou podchody pro chodce a cyklisty, které jim nabídnou obousměrné bezkolizní propojení mezi Moravským Předměstím a centrem Hradce a výrazně tím zvýší i propustnost křižovatky pro automobilovou dopravu.

Křižovatka získá po přestavbě za 524 milionů korun bez DPH vyšší dopravní kapacitu a zásadně zlepší bezpečnost chodců a cyklistů na trase mezi sídlištěm Moravské Předměstí a centrem města. Přestavba by měla být hotová na podzim roku 2026.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecká ulice se opraví mnohem důkladněji

Součástí rekonstrukce křižovatky Mileta je i oprava Hradecké ulice, na které se měla původně vyměnit pouze vrchní vrstva vozovky. Po zjištění, že ulice vykazuje pokročilé síťové trhliny, se město rozhodlo pro změnu a provede zásadnější opravy, které zvýší její životnost a…
Čtěte více

S dopravou ve městě zamává další uzavírka

Teplejší počasí s sebou nese kromě jiného i čilejší pracovní ruch na komunikacích. Stejně je tomu i v Hradci Králové, kde se už především řidiči potýkají s několika uzávěrkami či omezeními. Na několik let zbrzdí provoz rekonstrukce křižovatky Mileta, v řádech týdnů bude trvat…
Čtěte více

U Milety se už pracuje na stavbě podchodů

Na hradecké křižovatce Miletě se pracuje na podchodech. Průjezd křižovatkou je omezený od začátku dubna a dopravní komplikace zažívají řidiči hlavně ve špičkách v okolí samotné křižovatky. Větší problémy nemá ani hradecká záchranka, která sídlí přímo u Milety. Stavební firma teď…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme