Policie v Hradci posiluje prevenci

Více se zaměřit na prevenci chce hradecká státní policie. Pomůže jí v tom nové centrum, které se otevřelo v budově okresního ředitelství v Malšovicích. Například formou přednášek a ukázek se zaměří na děti nebo seniory, kteří patří mezi nejvíce ohrožené skupiny obyvatel.

Nové Preventivně informační centrum Policie ČR vznikalo během loňského roku. Na starost ho bude mít preventivně informační skupina, která u policie působí. Posloužit má nejen ohroženým skupinám, ale má zprostředkovat i důležité informace o bezpečnosti v silničním provozu, poradit může chatařům, majitelům domů nebo bytů i rodičům. Centrum je vůbec první svého druhu v celém Královéhradeckém kraji. „Preventivně informační centrum v areálu územního obvodu Hradec Králové vzniklo především proto, aby měla Policie ČR vhodné prostory k pořádání přednášek pro skupiny osob různých věkových kategorií od předškolního věku až po seniory. Centrum je vybaveno technikou umožňující pořádání multimediálních přednášek, zobrazování videosnímků, informačních cyklů,“ popsal Českému rozhlasu Hradec Králové Jan Čížkovský z preventivně informační skupiny Policie ČR Hradec Králové.
Centrum nebude mít pravidelnou otvírací dobu. Besedu bude nutné si předem domluvit. Zájemci si ale mohou zvolit i téma, které se přizpůsobí potřebám jednotlivých skupin. Součástí centra pak bude i stálá expozice o práci policie a k dispozici bude řada preventivních materiálů. Veškeré služby preventivně informačního centra budou zdarma.
O vznik centra se postarali sami policisté. Finančně projekt podpořilo město Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme