Policie: fanoušky Baníku jsme zvládli

Nedělní zápas 1. fotbalové ligy mezi Hradcem Králové a Baníkem Ostrava se odehrával za silných bezpečnostních opatřní. Podle tiskové mluvčí hradeckého magistrátu Magdaleny Vlčkové se podařilo rozvášněné fanoušky hostujícího celku zvládnout.

Většina ostravských fanoušků dorazila podle předpokladů prvním vlakovým spojem krátce po 13. hodině a trasou přes terminál hromadné dopravy zamířila v doprovodu těžkooděnců, příslušníků Policie ČR a městských strážníků na malšovický stadion. Speciálně upravené autobusy přistavené před budovu nádraží nebyly před zápasem fanoušky využity. Ke slovu se tak dostaly až na zpáteční cestě po fotbalovém zápase. „Na přistavených autobusech nevznikla převozem fanoušků díky předem stanovené organizaci akce žádná škoda. Příznivci fotbalu autobusů využili ve větší míře pro zpáteční cestu,“ dodává Leo Sedláček z dopravního podniku.
Policie ČR koordinovala své postupy po celý den z řídícího štábu společně s Městskou policií.  „V souvislosti s fotbalovým utkáním jsme měli ve službě o 52 pracovníků více a kromě přítomnosti v blízkosti nádraží a stadionu jsme se ve zvýšené míře věnovali varování restauračních zařízení na trase a doprovázeli jsme společně se státní policií skupinky příznivců na jejich trase směrem na stadion,“ upřesňuje Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové. Na utkání dorazilo zhruba 350 příznivců Baníku. Ti byli v průběhu zápasu dlouho v klidu, rozruch vyvolal až vedoucí gól Hradce. "Druhý gól domácích vyvolal náš zákrok přímo na stadionu. Do akce bylo nasazeno zhruba 200 policistů, posily dorazily i z jiných krajů,“ uvedla Ivana  Ježková z Policie ČR.
Odbor správní magistrátu města ve spolupráci s Policií ČR monitoroval celý průběh od příjezdu až do odjezdu fanoušků. Policii byl předveden jeden občan narušující pořádek ve městě. "Pracovník tohoto odboru přestupek hrubého jednání na místě projednal a delikventovi byla uložena pokuta," uvedla mluvčí Vlčková.
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme