Pohotovostní lékárna se přestěhovala

Pohotovostní lékárna, kterou využívají občané a pacienti v době, kdy jsou běžné lékarny zavřené, se od září nachází ve Fakultní nemocnici. Nemocnice se na změně dohodla se záchrannou službou. Právě v jejím objektu až doposud pohotovostní lékárna fungovala.

Od začátku prázdnin měli nemocní v noci smůlu. Léky si neměli kde vyzvednout ani koupit. Pohotovostní lékárna v objektu ředitelství záchranné služby, tzv. pyramidě, ukončila svůj non-stop provoz a zavírala ve 22 hodin. Úlohu pohotovostní lékárny s nepřetržitým provozem proto nyní přebírá lékárna ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.
„Zahájení nepřetržitého provozu v nemocniční lékárně je logickým krokem, protože tady funguje i pohotovost. Pacienti tedy nebudou muset chodit pro léky jinam,“ sdělil Hradeckému deníku ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Leoš Heger. V nočních hodinách si pacienti potřebné léky zakoupí u okénka.
K přesunu pohotovostních služeb do Fakultní nemocnice přistoupil Královéhradecký kraj už před dvěma lety. Současně se původní Lékařské služby první pomoci přemístily do krajských nemocnic. Přesun lékárny je pokračováním tohoto procesu. Důvodem je nejen úspora nákladů na drahé a často zneužívané pohotovosti, ale také zvýšení komfortu a kvality služeb v zázemí nemocnice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme