Pohodiáda míří o víkendu znovu do Hradce. Na co se můžete těšit?

Pohodiáda nadchla návštěvníky už loni. Zdroj: Prostor Pro
Pohodiáda nadchla návštěvníky už loni. Zdroj: Prostor Pro

Rodinné centrum Pohoda v hradeckých Malšovicích, které je již osmým rokem jedním z programů obecně prospěšné společnosti Prostor Pro, v sobotu odpoledne 13. září pořádá už druhý ročník zábavně soutěžního odpoledne pro rodiny s dětmi s názvem Pohodiáda.

Pohodiáda začíná v sobotu ve 14 hodin a potrvá až do 18 hodin, konat se bude v Malšovicích v ulici Čajkovského.

Letošní Pohodiáda začíná v sobotu ve čtrnáct hodin přihlášením soutěžních rodin. Od tří do pěti probíhá samotné klání a přesně v 17 hodin vystoupí se svým programem psi. O půl hodiny později se vyhlásí vítězové dne a předá se putovní pohár.

Pro koho je letošní Pohodiáda určena, jaké novinky přinese a na co přesně se mohou návštěvníci těšit, nám sdělila Martina Novotná, koordinátora Pohodiády a vedoucí prorodinných programů společnosti Prostor Pro:

Jaké novinky organizátoři Pohodiády pro letošní rok připravili?

"Pohodiáda se uskutečnila poprvé v srpnu loňského roku. Hned v prvním ročníku dorazilo více než sto návštěvníků, což pro nás bylo milým překvapením. I tak se objevila spousta hlasů, abychom akci uspořádali méně kolizně vůči období dovolených. Proto jsme se rozhodli uspořádat druhý ročník v polovině září, kdy už je většina rodin z dovolené zpátky. Slibujeme si jednak vyšší návštěvnost, kterou jsme se vedle nového termínu rozhodli podpořit několika novinkami, mezi které patří možnost vyrobit si náramek z filcu, absolvovat překážkovou stezku nebo vystoupení psů."

Pro koho je Pohodiáda vlastně určena?

"Akce je zaměřena především na rodiny s dětmi, a to už od těch nejmenších až po starší. Samozřejmě jsou ale vítáni i prarodiče nebo široká veřejnost. Pohodiáda je zábavně soutěžní odpoledne, které nabídne zajímavé vyžití malým i velkým."

Na co se letos můžeme v rámci programu těšit?

"Jednotlivé aktivity jsou přizpůsobeny dle věku dětí. Pro nejmenší je připraven například skákací hrad nebo malovaní na sádrové odlitky a textil. Rodiny s většími dětmi si mohou zasoutěžit o putovní pohár v disciplínách jako je florbal, hod na koš nebo ping pong, nebo si vyzkoušet několik netradičních aktivit jako je slackline, diabolo, frisbee a další. Chybět nebude ani občerstvení."

Některé atrakce během Pohodiády jsou placené, kam putují tyto peníze?

"Rodinné centrum Pohoda je jedním z programů obecně prospěšné společnosti Prostor Pro, která je nestátní neziskovou organizací. Jako organizace si musíme peníze na provoz zajišťovat sami. Vedle firemních a institucionálních dárců jsme závislí také na darech jednotlivců. Symbolické příspěvky z Pohodiády, ale také našich dalších veřejných akcí, pomáhají zaplatit část nákladů na pořádání těchto akcí a provoz centra."

Co všechno v rámci roku pořádáte?

"Od začátku září opět probíhá pravidelný program. V rámci něj si mohou zájemci přijít zacvičit pilates nebo jógu, a to buď ve variantě pro dospělé, nebo letošní novinku - rodinnou jógu, kdy cvičí rodiče spolu se svými dětmi.  V nabídce nechybí ani cvičení pro rodiče s nejmenšími dětmi nebo cvičení pro těhotné. Všechny aktivity probíhají v malých skupinkách, klientům tedy můžeme nabídnout individuálnější přístup. Od září nabízíme také výuku angličtiny pro dospělé s oblíbeným hlídáním dětí a další vzdělávací aktivity, které jsou zaměřeny na aktuální témata související s rodičovstvím a dětmi nebo zdravým životním stylem."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme