Pohár hořkosti až do dna: Hradec - Ústí 1:3

Až ze samého dna poháru hořkosti se v neděli napili fotbalisté druholigového Hradce Králové. V souboji s Ústím nad Labem byli celý zápas jednoznačně lepší, fotbalovější a přesto si nepřipsali do tabulky ani bod, naopak Ústí z minima vytěžilo maximum.
Zápas se přitom pro Votroky začal vyvíjet velmi dobře. Už ve třetí minutě nahrál hluboko ve vlastní půli Karal rozběhnutému Poděbradskému, ten po dlouhém sprintu stihnul přesně odcentrovat a Černý z hranice velkého vápna hlavičkoval nádherně do levého růžku ústecké branky - 1:0. Vstřelená branka domácí nažhavila ještě víc a převáděli vynikající fotbal, který často sklízel potlesk publika. V 15. minutě nebezpečně pálil po centru Štěpána Rezek, ve 20. minutě si tato dvojce akci zopakovala, ale míč těsně minul branku hostujícího Nováka. Ve 30. minutě Hradec polevil a hosté toho plně využili. Nejdříve rozhodčí přehlédl faul na Džeka v pokutovém území domácích, následně se na Podhajského řítil Fousek a černou minutu pro Votroky uzavřel Dragoun, který po rohu za přispění hradecké obrany srovnal na 1:1. Votroci se však rychle vzpamatovali a nadále pokračovali v ofenzivě. Ve 35. minutě aktivně hrající Černý mířil těsně vedle, o další tři minuty trefil stejný hráč břevno.
Druhý poločas byl věrnou kopií prvního dějství. Hradec útočil na plné obrátky a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy padne gól. Jenže střely Rezka i Karala mířily těsně vedle a branka nepadla ani z rohových kopů. Domácí jich přitom za utkání zahrávali třináct! Votroci s koncem utkání zvyšovali tlak, jejich touha po vítězství byla velká, ale to se jim vymstilo. V 86. minutě utekl z brejku Brožík a hosté rázem vedli - 1:2. Hradečtí nesložili zbraně a snažili se aspoň vyrovnat, ale z jejich strany šlo spíše o křeč. Smolné utkání pro Hradec pak v nastaveném čase zakončil ústecký Fousek, který upravil na konečných 1:3.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.5.2006 11:25
karel (neregistrovaný)
hradecký fotbal
vždyť to už pár let hrajou jako ponocný!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme