Podle průzkumu se v Hradci žije nejlépe

Nadáváte v Hradci Králové na hustý provoz, nedostatek pracovních příležitostí, špatné silnice, zadluženost města, malou občanskou vybavenost, drahé parkování, na městskou dopravu? Rozhodně se ale nestěhujte, jinde prý bude ještě hůř. Hradec je opět nejlepším místem pro život.

Opakovaný výzkum potvrdil, že východočeská metropole je nejlepším místem pro život. Mezi většími českými městy už podruhé obsadil první místo, a to před Prahou a Pardubicemi, které spolu s Hradcem vystoupily na pomyslné stupně vítězů. Hradec tak obhájil své prvenství mezi 50 největšími českými městy, i když se to jeho obyvatelům často nezdá.
„Hradec Králové vykázal téměř ve všech ukazatelích velmi dobré výsledky, což mu vyneslo první místo v žebříčku kvality života. Celkově žebříček ovládl Jihočeský kraj, protože všechna jeho hodnocená města skončila v první desítce nejlepších měst,“ řekl k výzkumu Hradeckému deníku ředitel kanceláře MasterCard Europe pro ČR Pavel Javorský.
Na dalších místech první desítky skončily Písek, České Budějovice, Tábor, Plzeň, Mladá Boleslav, Brno a Havlíčkův Brod. Právě Havlíčkův Brod se stal největším "skokanem", když jako třetí nejmenší hodnocené město přeskočil řadu větších konkurentů.
Anketu uspořádala společnost MasterCard Europe spolu s Vysokou školou ekonomickou v Praze a Sdružením Czech Top 100. Podle zjištění Hradeckého deníku se studie zabývala ekonomickou kondicí měst, jejich rozvojovými projekty v letech 2006 - 10 a kvalitou života v hodnocených městech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.9.2010 21:46
rzr  (Nováček)
Je někde k vidění komplet hodnocení této ankety? Obvzlášť argument,že je v Hradci mě trochu audivuje. Pokud se za za předmestí Hradce považují Prdubice,mohlo by na tom něco být.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme