Podepsání smlouvy na Park Malšovice je na spadnutí

Radnice v Hradci Králové dohodla podmínky smlouvy s německou společností ECE Projektmanagement, která se chce podílet na výstavbě Parku Malšovice . Celkové náklady na projekt se odhadují na 3,2 miliardy korun a město již vložilo 30 milionů na jeho přípravu. Schvalování smlouvy má proběhnout na červnovém jednání hradeckého zastupitelstva.

„Učinili jsme první krok. Nabídka společnosti ECE byla velmi obecná. V jednání jsme dohodli podmínky o budoucí smlouvě kupní, která se bude  schvalovat na červnovém zastupitelstvu,“ sdělil primátor Otakar Divíšek.  Dohoda však má pro město určitá rizika. „ECE si vymínilo, že může bez udání důvodu odstoupit od smlouvy do doby platnosti stavebního povolení,“ řekl primátor Divíšek. V případě, že dojde k odstoupení od smlouvy, bude společnost nucena zaplatit městu náklady spojené s přípravou projektu. „Poskytují nám je formou vratné zálohy,“ dodal Divíšek. Pokud zastupitelé  neodsouhlasí projekt, bude se řešit další postup. „Lze počítat i s návratem ke klasické verzi na městský stadión,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř.
V rámci realizace projektu město  prodá  společnosti ECE zhruba čtyři hektary pozemků. Ta zde  plánuje postavit obchodní a společenské centrum se 130 obchody, restaurace,  tréninkové hřiště, letní kino  či hotel. Finance z prodeje půjdou na přestavbu fotbalového stadiónu, který vyjde přibližně na 450 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.5.2009 09:48
Diviš (neregistrovaný)
Hlavně je dobře si zapamatovat kdo si ten nesmysl vymyslel a koho hnát v případě problému k zodpovědnosti.Zde nejde o fotbalový stadion,ale o kšeft.Stadion v navrhovaném pojetí je při součastném stavu kopané nejen v Hradci v celé ČR úplný nesmysl.Stadion na fotbal je potřeba ,ale pro 5-7000 diváků by byl naprosto dostatečný .Ligu mistrů můžeme hrát případně na Slavii nebo Spartě!!!!!
Bylo by dobře počkat s řešením,až pánové Divíšek a spol skončí na radnici a přijdou tam jiní doufám,že horší to být nemůže!!.Jestli to jednání s ECE p. Diviškovi a spol půjde jako s paní Havránkovou tak potěš pámbůh.Stejně nesmyslé úvahy jsou koupit fotalovou ligu od Časlavi.Není kde hrát a jezdit do Prahy, nebo kam nikdo nebude.Hrajte se svými vybudujte nový tým a pokuste se postoupit,než bude odpovídající fotbalový stadion!Takže - konečně se pane Jukl a Divíšku vzpamatujte!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme