Podchod u Skleněné věže bude možná rozšířen

Hradec Králové znovu otevřel diskusi o rozšíření nejvytíženějšího podchodu ve městě. Tato myšlenka vyvstala v souvislosti s plánovanou výstavbou parkovacího domu Katschnerka ve Wonkově ulici. Vznikne potřeba napojení domu na pěší trasy a zvýší se rušnost této lokality. Informuje o tom deník MF Dnes.
Podchod pod Střeleckou ulicí a třídou Karla IV. je hojně využívanou pěší trasou mezi nádražím a centrem města. S vybudováním parkovacího domu se předpokládá, že se zvýší potřeba kvalitního pěšího napojení směrem do Wonkovy ulice. "Pro vyústění čtvrtého ramene podchodu byla vždy v hradeckém územním plánu rezerva. S výstavbou Katschnerky se z rozšíření podchodu opět stává aktuální téma" řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Rozšíření spočívající ve vybudování ramene pod Střeleckou ulicí s vyústěním před bývalou továrnou Jitřenka má však háček. Plánovanou trasu kříží kanalizace. "Překonání této překážky bude velmi drahé. Půjde o desítky milionů korun," uvedl Malíř
Na vybudování čtvrtého ramene podchodu má zájem též společnost Atol, která postaví plánovaný parkovací dům a je provozovatelem parkovacího systému ve městě. Atol se chce na projektu finančně podílet a vytvořit tak s městem společný projekt. "Potřebujeme, aby se lidé dostali na pěší zónu co možná nejkratší cestou a nejjednodušším způsobem. Nejlepší by bylo, aby byl podchod rozšířen spolu s dokončením Katschnerky, ale předpokládám, že tak rychle to nepůjde," řekl předseda představenstva společnosti Atol Jiří Slánský.
Parkovací dům Katschnerka za sto čtyřicet milionů korun bude součástí parkovacího systému města. Plánovaný počet pater pro parkovaní se pohybuje od jednoho podzemního až po šest nadzemních. Dům zaplatí a postaví společnost Atol, která letos převzala systém parkování ve městě od technických služeb. Firma hodlá ve městě postavit parkovací domy, rozšířit placené stání a zdůslednit kontroly parkování.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.1.2007 12:55
jpa (neregistrovaný)
Parkování
Zajímalo by mě, zda bude moci Magistrát nějakým způsobem ovlivnit či regulovat cenu parkovného v HK, nebo to bude čistě na libovůli monopolisty firmy Atol. Zná někdo podrobnosti smlouvy mezi městem a firmou Atol?
Podle mého pesimistického scénáře se v budoucnu většina dosud volných míst k parkování zpoplatní (jak jinak lidi přinutit dávat si vozy do "parkovacího domu"?) a díky monopolu to bude mít Atol poměrně jednoduché...
JPA
27.1.2007 20:28
Xaver (neregistrovaný)
RE: jpa
Však o to jde. Na tom čeho je nedostatek se nejrychlejí a nejsnáze vydělává.
Ostatně soudím, že státní hymna by měla být změněna. Ten ukňouraný nářek bezdomovcův je vhodné nahradit optimismem v hudbě i textu. Úsměvný den :-))

23.1.2007 14:38
trin (neregistrovaný)

hradecky.denik.cz/zpravodajstvi_hk/HK2007011109934...
-----
Podle mluvčího hradecké radnice Václava Svobody se však magistrát předáním systému firmě nezbavil vlivu na dění v oblasti parkování. Rozhodování o změnách je v pravomoci volených orgánů města, uvedl.
-----

Takže nějaký vliv město asi mít bude.. uvidíme

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme