Počty klientů hradecké záchytky stoupají

Přes 660 klientů přijala letos už Protialkoholní záchytná stanice Královéhradeckého kraje. Počty klientů rok od roku mírně stoupají. "Ročně přijmeme kolem 800 až 900 osob, kteří zde stráví noc. Z nich asi 50 procent pochází z Hradce Králové a blízkého okolí, zbytek jsou lidé z ostatních míst Královéhradeckého kraje. Převažují muži nejčastěji ve věku 30 - 40 let, pouze 7 procent přijatých tvoří ženy," řekl ředitel Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové Vlastimil Kyral.
Klientelu tvoří z velké části bezdomovci a  nesolventní lidé. Právě od této skupiny obyvatel je však velice problematické vymáhání dlužné částky za pobyt. "Posíláme jim upomínky, některým je dluh odečítán ze mzdy a v mnoha případech probíhá soudní vymáhání," zdůraznil Kyral. Přitom podle jeho slov částka 1500 korun na noc v žádném případě nestačí na pokrytí provozu záchytné stanice, která má v současné době osm lůžek. "O rozšiřování záchytky neuvažujeme, současný počet lůžek je odpovídající spádové oblasti Královéhradeckého kraje," uzavřel Kyral.
Zřizovatelem Protialkoholní záchytné stanice je Krajský úřad Královéhradeckého kraje. Roční náklady na provoz záchytky dosahují asi 3,5 milionu korun.    

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme