Počet lidí v Královéhradeckém kraji se zvyšuje

O více než 600 lidí se za první poletí letošního roku zvýšil počet lidí v Královéhradeckém kraji. Po několika letech se tak zastavil úbytek obyvatel. Nárůst je ovlivněn především tím, že se do kraje stěhují lidé z jiných lokalit Česka i zahraničí. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.
Podle statistiků žilo na konci června v kraji 547 900 lidí. Ve srovnání  s loňský rokem je to přesně o 607 lidí více. "Úbytek se zastavil díky nově přistěhovalým. V prvním pololetí ale přibylo také porodů a podstatně méně lidí zemřelo," uvedl Pavel Jelínek z hradecké pobočky Českého statistického úřadu. Nejvíce lidí se přistěhovalo na Královéhradecko, což dáno poměrně velkou nabídkou pracovních příležitostí a nízkou nezaměstnaností. "Je to pro kraj velmi pozitivní. Ukazuje se, že se tady lidem libí a neváhají se do Královéhradeckého kraje natrvalo přestěhovat," uzavřel hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík. Naopak nejméně lidí přišlo na Rychnovsko.
Úbytek lidí trval v Královéhradeckém nepřetržitě od 90. let minulého století. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme