Štítky: | Moravské předměstí | petice | pošta |

Pobočky pošty na Moravském Předměstí se rušit nebudou. Místní si to prosadili

Pošty se slučovat nebudou.
Pošty se slučovat nebudou. | autor: Česká pošta

Obyvatelé Moravského Předměstí v Hradci Králové nepřijdou o dvě pobočky České pošty. Podařilo se jim přesvědčit vedení podniku, aby upustilo od zrušení dvou pošt, místo nichž měla vzniknout jedna nová. Zároveň místní lidé chtějí, aby pošta měla otevřeno i v sobotu a neměla tak dlouhou polední pauzu. Uvádí to server idnes.cz.

Záměr České pošty vzbudil na Moravském Předměstí pozdvižení. Myšlenka, že státní podnik zruší své pobočky na Benešově třídě i ve středisku Hvězda a místo nich zřídí jednu novou, se opravdu nelíbila.

Pošta nakonec od slučovacích manévrů upustila a vše nechá při starém. „Česká pošta uvažovala o sloučení poboček Hradec Králové 11 a 12. Nová pošta by sídlila v nákupním centru a byla by zhruba uprostřed trasy mezi stávajícími pobočkami. Měla by sedm přepážek, delší otevírací dobu včetně soboty. Realizace tohoto záměru byla z naší strany podmíněna souhlasem města. K tomu však nedošlo, proto nová pošta nebude a budou existovat dvě stávající,“ říká mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Kategoricky proti záměru pošty se postavily obě KMS. „Jednohlasně jsme prosazovali zachování obou poboček, přestože ta nová by přinesla i nějaké výhody, když by fungovala i v sobotu a měla by širší otevírací dobu. Na druhou stranu by ale pro řadu lidí byla příliš daleko, třeba od lokality u restaurace Duran k novému místu nezajíždí žádný autobusový spoj. Zvážili jsme pro a proti a nakonec jsme se rozhodli prosazovat zachování obou pošt,“ uvádí předseda KMS jih Petr Neckař.

Česká pošta si pro novou pobočku vyhlédla objekt asi v polovině cesty mezi oběma stávajícími úřady - na místě posilovny u supermarketu ve Svitavské ulici. Podle místních to rozhodně nebyla dobrá volba. Místo by bylo jedině v prvním patře, což by pro hůř pohyblivé znamenalo problémy.

Komise místní samosprávy má ke své poště ve středisku Hvězda řadu připomínek, vesměs k otevírací době - mimo jiné k dvouhodinové polední přestávce anebo k sobotě, kdy je zavřeno. „Pošta by měla sloužit co největšímu počtu lidí. Požadujeme tedy, aby rozšířila provozní dobu o sobotní dopoledne, uvítal bych rovněž jednání o příliš dlouhé každodenní polední pauze. Současná otevírací doba nejvíc komplikuje život pracujícím lidem,“ upozorňuje Neckař.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Central park na Moravském Předměstí bude k oddechu veřejnosti sloužit i v budoucnosti

Město podpoří projekt Central parku na Moravském Předměstí. Jedná se o území severně od Husovy ulice a ulice Zámeček na Novém Hradci Králové, jehož součástí je zelený klín mezi Třebší a Moravským Předměstím. Právě tato rozsáhlá lokalita by v budoucnu měla sloužit veřejnosti k…
Čtěte více

Na Novém Hradci pošta zůstane, město pro ni hledá nové prostory

Osud pošty na Novém Hradci Králové zůstává nejasný. Pobočka se má proměnit na menší poštu Partner, ale město pro ni hledá vhodné prostory. Zatím se ale její fungování nezmění. Česká pošta původně chtěla zrušit v Hradci Králové polovinu ze 14 poboček. Nakonec vedení města po…
Čtěte více

Pošta na Benešovce zůstane zachovaná, budou ale jiné přesuny oproti plánům

Pobočka České pošty na Benešově třídě v Hradci Králové nakonec nebude zrušena. Vyplynulo to ze čtvrtečního jednání primátorky města Pavlíny Springerové se zástupci České pošty. Současně také dojde k přesunutí pobočky pošty na Novém Hradci Králové do městských prostor. Chystá se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme