Po Meinlu končí v Hradci i Delvita

Obchodní řetězec Delvita v Hradci Králové končí. Jeho supermarket postavený v polovině 90. let minulého století se zavře 21. února. Delvita tak následuje obchodní firmu Julius Meinl, která v minulých měsících v krajském městě zrušila dvě prodejny. Uvedly to dnešní Deníky Bohemia v příloze pro okres Hradec Králové.
Předpověď odborníků, že velký počet supermarketů ve městě může některým obchodním řetězcům zlomit vaz, se podle novin začíná naplňovat. Delvita byla jedním z prvních řetězců, který do Hradce Králové v 90. letech přišel. Ve městě připadá na 1000 obyvatel 1490 metrů čtverečních prodejní plochy, což je jedna z nejvyšších hodnot v Česku. Ještě v roce 1999 tento údaj nebyl ani poloviční. O růst se v letech 2000 až 2002 zasloužily zejména velkoprodejny Carrefour, Tesco, Ahold, Spar a Makro.
Kolik lidí přijde zavřením obchodu o práci, odmítla jeho ředitelka Jaroslava Samková uvést. Podle ředitele hradeckého úřadu práce Davida Kafky by si však prodavači neměli novou práci hledat dlouho. "Jedná se o povolání s dobrým uplatněním na trhu práce," řekl Kafka.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme