Štítky: | Krimi | Policie Hradec Králové |

Po havárii z místa nehody raději utekl

Nehoda v centru Hradce | Foto: PČR
Nehoda v centru Hradce | Foto: PČR

Na konci minulého týdne se v centru Hradce Králové stala automobilová nehoda. Místo toho, aby řidič na místo přivolal pomoc a policii, od havarovaného vozu utekl. Při havárii naštěstí nebyl nikdo poraněn, ale auto, které narazilo do sloupu veřejného osvětlení a do kovového zábradlí, způsobilo škodu v hodnotě 150 tisíc korun. Dotyčný svým úprkem z místa nehody jednal protiprávně. Policie nyní vyšetřuje, kdo nehodu skutečně zavinil. Na místo nehody se totiž dostavil pouze podnapilí mladík, který je sice majitelem vozu, ale že by vozidlo řídil se zatím neprokázalo. 

V pátek v brzkých ranních hodinách se na Gočárově třídě, kde se silnice kříží s ulicí Horova a Sukovy sady, odehrála havárie vozidla. „Dosud nezjištěný řidič Škody Octavie, jedoucí po Gočárově třídě ve směru ke křižovatce „Koruna“, zřejmě nepřizpůsobil rychlost a dostal na mokré vozovce smyk. Následně vyjel vpravo a přední částí vozidla narazil do sloupu veřejného osvětlení a kovového zábradlí, které poškodil,“ popsala nehodu Lenka Burýšková z královéhradecké Policie ČR.

Samotná nehoda není až tak závažná, pokud se pomine celková hmotná škoda, kterou policisté vyčíslily na 150 tisíc korun. Závažné však je, že ten, kdo nehodu zavinil, z místa okamžitě zmizel. „Řidič z místa nehody utekl, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Po příjezdu policistů na místo se zde nacházel 19letý majitel vozidla. Policisté u mladíka provedli opakovanou dechovou zkoušku, která prokázala hodnotu 1,89 a 1,71 promile alkoholu v krvi,“ doplnila mluvčí policie Burýšková.

Policisté však zatím nedokázali určit, kdo skutečně vozidlo řídil, ani další okolnosti nehody. Vše je zatím ve vyšetřování.

Nehoda v centru Hradce | Foto: PČR Nehoda v centru Hradce | Foto: PČR

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Muž svěřil klíče od bytu řemeslníkům a nestačil se divit, jaké má nocležníky

Obyvatelé jednoho z hradeckých domů zavolali městskou policii na ženu, která je obtěžovala na chodbě, kde dokonce vykonala potřebu. Tvrdila, že si v domě pronajímá byt, ale neměla klíče ani žádné doklady. 
Čtěte více

Hradecká seniorka historce o nehodě syna neuvěřila, jiným podvodníci sebrali statisíce

Když třiadevadesátileté ženě z Hradce Králové zazvonila před Štědrým dnem telefonní pevná linka, vyprávěl jí neznámý muž smyšlenou historku o nehodě jejího syna a chtěl zaplatit 300 tisíc. Seniorka naštěstí neuvěřila. Tak obezřetný ale nebyl muž z Hradecka, který přišel o …
Čtěte více

V Malšovicích se potulovaly krávy, splašenou musela zastřelit zásahová jednotka

Celé středeční odpoledne zaměstnávalo hradecké policisty a hasiče stádo krav, které v Hradci Králové utekly během překládání kamionu nedaleko Všesportovního stadionu. Hasiči varovali obyvatele i školy v okolí, zvířata mohla být nebezpečná. Čtyři krávy se po dlouhých šesti…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme