Štítky: | Kultura | kino | Bio Central Hradec Králové |

Po celý srpen Bio Central promítá za 30 korun

Bio Central | Ilustrační foto: J. Gangur
Bio Central | Ilustrační foto: J. Gangur

Královéhradecké kino Bio Central po celý srpen svým divákům nabízí vybrané filmové lahůdky za mimořádně nízkou cenu. Filmový projekt pracovníci kina nazvali Královéhradecké filmové léto a vstupenky na všechna podvečerní představení mohou diváci pořídit za 30 korun.

Filmy z Královéhradeckého filmového léta budou začínat v půl šesté nebo v šest večer a za speciální vstupné se bude hrát každý den.

Diváci, kteří nestihli zhlédnout některý z filmů letošní sezóny v době jejich premiéry, to mohou stihnout právě nyní a ještě s bonusem velmi nízké ceny. "Cílem Královéhradeckého filmového léta je přilákat do kina diváky a naladit je na podzimní filmovou sezónu," uvedla Ilona Machová z kina Bio Central.

Z letošních vybraných snímků můžeme jmenovat na příklad filmy jako je Anna Karenina, Prometheus, Hobit, Královská aféra nebo Temný rytíř povstal. Kompletní program Královéhradeckého filmového léta najdete zde.

Těště se i na zdokonalené klubové filmy

V rámci Královéhradeckého filmového léta však budou potěšeni i vyznavači klubové klasiky anebo "vyšší filmařiny", která se do běžné distribuce těžko protlačí. „Z méně známých snímků bychom divákům rádi doporučili fantastický příběh Divoká stvoření jižních krajin, animovaný film Obchod pro sebevrahy nebo vizuální snímek Holy Motors. Za povšimnutí také stojí dokument oceněný Oscarem Pátrání po Sugar Manovi, který mimo zajímavého příběhu nabídne také úžasný hudební zážitek,“ doporučují pracovníci kina.

Všechny projekce, které jsou na filmové léto připraveny, diváci uvidí ve velmi dobré obrazové a zvukové kvalitě. "Některé filmy, které uvádíme pod označením Projekt 100 jsou navíc renovované a digitalizované, jako např. klasický film noir Sunset Boulevard nebo Tenkrát na západě. Těmto filmům sluší velké plátno a divák by si je rozhodně neměl nechat ujít," láká Ilona Machová.

Podobná akce se v Bio Central uskuteční vůbec poprvé. Filmy doslova "za hubičku" se stejně jako v královéhradeckém kině Bio Central budou promítat také v některých pražských kinech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

ZVEME: Poslední víkend v roce nabídne kulturu a novoroční ohňostroj

Co v Hradci Králové podniknout o silvestrovském víkendu? Spolehnout se budeme muset na obvyklý program hradeckých divadel, kin, muzeí, filharmonie či hvězdárny. Na hradeckém zimním stadionu si může dnes i zítra zabruslit veřejnost. Na neděli je v plánu na Velkém náměstí tradiční…
Čtěte více

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme