Plzeň s rozhodčím v zádech dokázala v Hradci vyhrát

Ve 26. kole první fotbalové ligy přivítal na Všesportovním stadionu v Malšovicích Hradec Králové celek Plzně. Votroci minulé kolo vyhráli na Slovácku 3:0, čímž se prakticky zachránili. Západočeši ale pořád měli o co hrát, protože jejich šance na mistrovský titul stále žila.

Mistrovská Plzeň se v Hradce Králové od úvodního hvizdu chovala jako doma. Již ve 4. minutě se po chybě hradeckého obránce dostal do vyložené příležitosti Petržela, ale Lindr jeho tutovku skvěle vykryl. Hosté pokračovali v ofenzivní hře i nadále, ale jejich pokusy o vysunutí hry za hradeckou obranu naštěstí končily zvednutým praporkem pomezního rozhodčího. Hradec se dostal k prvnímu ohrožení Pavlíkovy branky až v 8. minutě, ale střela Poděbradského ze střední vzdálenosti plzeňského brankaře nevylekala. To Dvořákův pokus z 10. minuty už hostujícího gólmana pořádně vylekal, když míč vyrazil s námahou jen těsně vedle tyče. Za další pět minut pálil zostra Černý a přestože šla jeho střela doprostřed branky, nedokázal ji Pavlík pořádně zkrotit a vypomáhat musela obrana. A v 17. minutě napřáhnul ze 40 metrů Šisler a jeho pumelice skončila na spojnici tyče a břevna. Kdyby míč skončil v síti, šlo by jistě minimálně o gól měsíce. Reklama na fotbal pokračovala, pro změnu na druhé straně. Za hradeckou obranu si zaběhl Kolář, ale v jasné příležitosti proti Lindrovi neuspěl. Teprve po první dvacetiminutovce se hra trochu uklidnila a začalo se hrát více ve středu, i tak ale zápas měl patřičné tempo, které nedokázal rozkouskovat svými nepřesnými výroky ani hlavní rozhodčí. Jeden takový předcházel rohovému kopu plzeňských ve 40. minutě. Ten hosté sehráli na výbornou - míč se dostal k volnému Limberskému a ten tvrdou střelou z 20 metrů propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. Pro domácí to byla studená sprcha, protože do té doby hráli s mistrovským celkem víc než vyrovnanou partii. I tak měli do konce poločasu ještě dvě příležitosti, ale Zelený po centru Štěpána pálil nad a Holešovu ránu ze 30 metrů se štěstím vytlačil Pavlík mimo tyče.
Začátek druhého poločasu byl ve srovnání s prvním dějstvím podstatně opatrnější. Hra se odehrávala především ve středu hrací plochy. A shodou okolností střed hřiště byl i jedním z míst, kde se odehrál jeden z nejdůležitějších momentů druhé půle. Hradecký útok zastavil v 61. minutě hostující Ďuriš tvrdým faulem v půlícím kruhu, viděl druhou žlutou kartu a Plzeň hrála v deseti. Přesilovku se ovšem Votrokům dlouho nedařilo zúročit ani výsledkově, ani herně. Šisler sice v 69. minutě pálil těsně nad břevno, ale to bylo vše. Hosté dobře bránili a naopak domácí nedokázali přesně rozehrát. Jejich tlak sice postupně sílil, ale vážnější příležitosti nepřinesl. A pokud snad mohl být vážnější náznak rychlého průniku, zatáhl za plzeňskou záchrannou brzdu rozhodčí. V 87. minutě například v jasné situaci neponechal výhodu domácímu celku po faulu na Holeše a tak místo toho, aby se Zelený dostal do sólového úniku zahrávali domácí přímý kop z uctivé vzdálenosti. I další rozhodnutí hlavního arbitra v závěru utkání vyvolala hodně nevole. Pěkné utkání, ve kterém Plzeň nebyla lepší, pouze měla více štěstí, tak získalo díky rozhodčímu hořkou pachuť. Hradec Králové  podlehl Plzni 0:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme