Štítky: | Hokej | extraliga | play-off |

Play-off hokejové extraligy poprvé zavítá na zimní stadion do Hradce Králové

Hokejisté HC Mountfield HK | Foto: archiv HK.cz
Hokejisté HC Mountfield HK | Foto: archiv HK.cz

Již tuto sobotu královehradecký zimní stadion otevře své brány hokejovému play-off extraligy. Od půl šesté zde týmy Mountfield HK a PSG Zlín sehrají třetí vzájemný čtvrtfinálový zápas. Jedná se o událost, která se bezesporu zapíše do historie hradeckého hokeje zlatým písmem.

Extraligové play-off si hradecký klub na domácím stadionu zahraje vůbec poprvé a podle předpokladů se tak stane před vyprodanými tribunami.

Vyrovnaní soupeři, vyrovnané šance na úspěch

Před zahájením čtvrtfinálových bojů byl Zlín pasován do role mírného favorita této série. Čtyři vzájemné duely, které týmy odehrály v základní části soutěže, byly vždy velmi vyrovnané a až na jedno utkání skončily rozdílem jedné branky.

V říjnu dokázal Hradec Králové na domácím ledě zvítězit 2:1, poté uspěl v rámci 23. kola ve Zlíně také 2:1 po samostatných nájezdech. Třetí a čtvrtý duel vyhrál Zlín - v lednu v Hradci Králové taktéž 2:1 a poslední doma 4:2.

Nyní mají oba soupeři po dvou odehraných utkáních čtvrtfinále ve Zlíně na svém kontě po jednom vítězství. Zlín vyhrál první čtvrtfinále 2:1, když gólem v prodloužení rozhodl Ondráček. Ve druhém zvítězili hradečtí hokejisté 4:3 po skvělém výkonu brankáře Pavla Kantora a hattricku Jaroslava Kudrny.

V případě dvou vítězství na domácím ledě by se družina kolem kapitána Jiřího Šimánka výrazně přiblížila postupu mezi elitní čtyřku.

Bude vyprodáno?

Dle předpokladů požene svěřence trenéra Petera Draisaitla do boje „plný dům“. A právě hradecké publikum by mělo být tím pověstným šestým hráčem na ledě.

Hradecký fanklub patří k nejkreativnějším v extralize. Neúnavně vytváří originální chorea, fandové v kotli celý zápas skandují, k fandění strhávájí i ostaní diváky na tribunách a téměř legendární „Tribůnu“ znají a zpívají i malé děti. Nezřídka se tak stává, že v bouřlivé a hlučné atmosféře zanikají pokyny trenérů i hvizd rozhodčích. Lze předpokládat, že jinak tomu nebude ani v sobotu a v neděli při historicky prvním domácím play-off hradeckého klubu.

O možnostech zakoupení vstupenek jsme podrobně informovali v článku: „Vedení hokejového klubu reaguje na ostrou kritiku fanoušků!!!“

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme