Plavecký bazén se opravovat nebude, nejsou peníze

Dlouho připravovaná oprava krytého bazénu v Hradci Králové se odkládá. Generálku 50metrového bazénu město nestihlo včas připravit. Na poslední chvíli se kvůli úsporám přesouvaly peníze. Oprava se uskuteční nejdřív příští rok.

Plán na celkovou opravu bazénu měla Správa nemovitostí Hradec Králové už dlouho. Na poslední chvíli z něj ale sešlo. Důvod je velmi netradiční. Kvůli úsporám nebude práce platit městská společnost, ale přímo Magistrát. Správa nemovitostí tak vyhrazených 30 milionů korun převedla městu. „Město je plátcem daně z přidané hodnoty a může si uplatnit celý odečet z opravy. My bychom uplatnili tak 50 procent z DPH. Ušetří se na tom tedy slušné peníze, asi tři miliony. Takže se to určitě vyplatí,“ vysvětlila Hradeckému deníku nečekaný postup ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové Jaroslava Bernhardová.
Změnou investora na poslední chvíli ale nezbyl čas na přípravu. Akce měla začít už v červnu, kdy radnice ještě nebude mít potřebnou dokumentaci. „Veškerá výběrová řízení a podobně jdou přes schvalování v orgánech města, takže to by nešlo stihnout. Navíc, druhý projekt byl dodělaný až v březnu. Akce se tedy přesune na léto příštího roku. Letos se vypíše výběrové řízení,“ dodala v Deníku Bernhardová.
Hradečané ale o obnovu bazénu nepřijdou. Začít by měla příští léto. Právě letní termín je podle města jediný logický. Je to čas, kdy je návštěvnost krytého koupaliště nejmenší a návštěvníci budou mít k dispozici náhradu v podobě nového Koupaliště Flošna.
Rekonstrukce by měla trvat asi 4 měsíce. Týkat se bude vodovodních rozvodů, úpravy vody a dalších technologií. Některé jsou už v havarijním stavu. Město si od zásahu slibuje i větší úspory energií. Největší novinkou pro návštěvníky bude v nově otevřeném bazénu po rekonstrukci možnost platby vstupného pomocí „čipových hodinek“ podobně, jako na Koupališti Flošna. „Chceme, aby se čipovými hodinkami daly ovládat také šatní skříňky a návštěvníci nemuseli plavat s klíčkem na ruce,“ řekl Hradeckému deníku vedoucí plaveckého areálu Tibor Šereš.
Přesto se krytý bazén veřejnosti letos v létě uzavře, a to od 3. 7. do 1. 8. 2010. Důvodem bude pravidelná každoroční údržba.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme