Platby parkovného esemeskou přibývají

Způsob platby za parkovné v Hradci Králové prostřednictvím SMS zprávy výrazně roste. Za poslední rok se počet lidí platících mobilem zdvojnásobil. Informuje o tom Hradecký Deník.

Jak uvedl Jiří Holubec ze společnosti ISP, která systém parkování v Hradci Králové zajišťuje, loni platilo formou SMS za parkování zhruba 100 lidí denně, letos už je to denně kolem 200 lidí. Platba esemeskou může být sice v některých případech dražší a barevné zóny jsou tak sjednoceny na jednu částku. Řidič zase získá výhodu, že s výjimkou Velkého náměstí může po městě přejíždět a parkovat i na jiných parkovištích. „To samé je možné i s papírovým parkovacím lístkem, ale v tomto případě už si řidiči musejí dávat pozor, do které zóny vjedou,” upřesnil pro Deník Holubec.
Podle všeho bude řidičů platících parkovné prostřednictvím esemesky přibývat. ISP připravuje totiž novou aplikaci pro majitele "chytrých" telefonů. Díky ní bude mít majitel smartphonu platbu za SMS zjednodušenou, systém dokonce sám rozpozná, v jaké zóně se řidič nachází.
Přehled parkovišť včetně jednotlivých tarifů nabízí uživatelům i náš portál. Pomocí interaktivní mapy si může uživatel snadno zjistit, kde v které lokalitě zaparkovat, kolik za parkování zaplatí případně kde najde od vybraného bodu nejbližší bezplatné parkoviště.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme