Placení parkovného mobilem se rozšíří

V Hradci Králové probíhal od poloviny března letošního roku zkušební provoz placení parkovného formou SMS zpráv na Velkém náměstí. Systém se osvědčil, proto jej radnice odsouhlasila natrvalo. Řidiči budou moci platit parkovné prostřednictvím SMS zpráv v celé zóně pravděpodobně od září.

„Vyhodnotil se pilotní projekt placení parkovného SMS, který byl spuštěn na Velkém náměstí a  systém funguje,“ uvedl náměstek primátora Boris Herman. Rada města rozhodla, že se přejde na pravidelný režim. „V městské památkové rezervaci to považujeme za nastavené a v tomto režimu to bude pokračovat dál,“ sdělil náměstek Herman. Zájem o službu narůstá, zhruba třetina  řidičů ji využívá opakovaně. „V březnu, kdy se tato služba zaváděla, činil obrat kolem šesti tisíc korun, v  dubnu již čtrnáct tisíc,“ řekl Herman. Rada města bude projednávat rozšíření placení formou SMS na jednání 28. července. „Společnost Atol připraví na radu materiál, který se bude týkat využití této možnosti ve zbytku zóny a navrhne tarif. Rada musí návrh schválit, pak  to není složitý proces, je to otázka dnů či týdnů,“ dodal Herman.
Společnost Atol, která provozuje integrovaný systém parkování ve městě, získala za první čtvrtletí tohoto roku více než deset milionů korun. V loni investovala do stavby parkovacího domu Katschnerka. Ten má být zkolaudován do září. „Prvního srpna se požádá o kolaudační rozhodnutí, tak aby během srpna proběhla kolaudace,“ doplnil Herman. Nový parkovací dům bude mít kapacitu zhruba 500 míst pro osobní a menší dodávkové vozy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme