Písečná pláž letos patrně nebude, chybí sponzor

Tolik diskutovaná písečná pláž na břehu Labe na královéhradeckém Eliščině nábřeží letos patrně nebude. Organizátorům se zatím nepodařilo sehnat sponzora, který by projekt financoval. Jak píší dnešní Deníky Bohemia pro Hradec Králové, vybudování pláže a její provoz loni stály 270.000 korun.
Jak uvedl jeden z organizátorů akce Pavel Kubát, , společnost Algida, která pláž loni financovala, letos o sponzorství nemá zájem. "Důvodem je ztrátovost akce a také složité vyjednávání povolení," řekl Kubát.
Atrakce byla loni první umělou písečnou pláží v Česku a iniciátorem jejího vzniku bylo město. Radní se přitom nechali inspirovat podobnými projekty v Paříži a Budapešti. Součástí pláže byla převlékárna, slunečníky, stánky s občerstvením a schůdky do Labe. Potápěči před jejím otevřením vyčistili dno řeky. Koupání bylo na vlastní nebezpečí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.4.2005 22:06
kritik (neregistrovaný)
To bylo vytahování,že máme pláž a ejhle! Sešel se rok s rokem a pláž už nebude.Asi je problém sehnat a dovézt 5kubíků písku a jednu brigádnici na prodej nanuků.Ikdyž já jsem si říkal loni,že je to kravina a že to dopadne jako s Air show na letišti,že?Bývalý primátor sliboval,že se akce do města vrátí,ale to už asi ne.Hlavně,že máme divadelní festival a Jazz jde městem.To jsou opravdu akce pro většinu místních obyvatel.Nemohly by se třeba každoročně konat dožínky,nebo podobné slavnosti, ale ve velkém stylu?
26.4.2005 22:25
mmmm (neregistrovaný)
Nemohly, na chudé lidi musí být přísnost. Ještě by se tam šlo "flákat" celý město... a lůidi by třeba chtěli volné víkendy... (Chápete doufám, že je to recese..)
26.4.2005 22:23
babka (neregistrovaný)
Slavná hradecká pláž...
Ńo, a už je to tady - byla to kravina. A co takhle místo písku nechat opět zelený trávníček, který by pracovníci městské zeleně občas posekali, lidem by se dovolilo dát si tam deku (kdo chce, ať si tam jde v těch plavkách..), umístit tam pár laviček a bylo by to hezké místo pro odpočinek, pokoukání na kachničky a posezení určitě pro širší veřejnost než ta SLAVNÁ PÍSEČNÁ PLÁŽ!
4.5.2005 12:20
Petr (neregistrovaný)
zdravý rozum
sláva, sláva, sláva ..

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme