Pilař odchází od Votroků, bude hostovat v Plzni

Úspěšný kádr fotbalistů Hradce Králové, kteří v uplynulé sezóně jako nováček dosáhli na skvělé osmé místo, se začíná bortit. Během uplynulého měsíce skončilo v klubu hned několik hráčů, kteří patřili k oporám týmu. Celek nakonec opustil i reprezentant Václav Pilař, který odchází na roční hostování do mistrovské Viktorie Plzeň. Transakce už je dojednána, po návratu Pilaře z dovolené bude dotažena do konce.

"Doufám, že to naši fanoušci pochopí, je to šance, která se nemusí opakovat," uvedl pro MF Dnes nadějný útočník. Podle něj pro Plzeň mluvilo i to, že s nabídkou přišel trenér Pavel Vrba, což je podle něj dobrý předpoklad pro úspěšné angažmá. Pilař ovšem není jediným hráčem základní sestavy, který z Hradce odchází. Již na konci sezóny ohlásil ukončení spolupráce s klubem obránce Radim Wozniak, který patřil několik let k pilířům zadních řad. Na jaře však ze sestavy vypadl kvůli zranění a i přes úspěšnou léčbu už nedostal od trenéra Kotála mnoho prostoru. Kádr opouští i obránce Martin Kasálek, který patřil k výrazným postavám Hradce při rozehrávání standardních situací. Kasálek se nedohodl s vedením klubu na nových podmínkách smlouvy. Další citelné oslabení pak může znamena odchod tvůrce hry Filipa Klapky. Ten by se měl po půlročním hostování v Hradci vrátit do kazašského Tobolu Kostanaj. Hradec však podle MF Dnes stále živí naději, že s Klapkou dohodne na pokračování jeho jarního angažmá, celá záležitost ještě nebyla podle vedení klubu definitivně uzavřena. V klubu naopak prodloužil hostování do konce roku Vojtěch Štěpán, který se na jaře rozehrál k velmi dobrým výkonům. Jak uvádí vedení klubu na oficiálních webových stránkách, pokud se bude Štěpánovi dařit, může na konci roku dojít ke změně hostování na přestup. S tím je srozuměn jak hráč, tak jeho mateřský klub Sigma Olomouc.
Další nové tváře vedení klubu zatím nepředstavilo, ale vzhledem k tomu, že v závěru uplynulé sezóny dostávali hodně prostoru hráči z rezervního týmu, je možné, že klub chce spoléhat při obměně kádru hlavně na ně. Do začátku nového ročníku však zbývá ještě mnoho dnů a tedy i dost prostoru k získání zajímavých posil. "Poohlížíme se v Česku, na Slovensku, i jinde v zahraničí. Už 20. června uděláme týdenní kemp, kam pozveme až osm hráčů a z nich si vybereme adekvátní náhradu. Máme výhodu, že jsme byli úspěšní, a proto se nám nabízejí kvalitnější fotbalisté," uvedl v rozhovoru pro Hradecký deník ředitel klubu Richard Jukl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme