Petrof zřejmě zachrání výroba kuchyní a nábytku

Světoznámý výrobce klavírů a pian, Petrof, zřejmě našel východisko z hospodářské krize. Poté, co propustil téměř sto třicet kmenových zaměstnanců a situace byla dost neklidná, nyní svítá podniku naděje.

Podnik se podle svého vedení snažil najít cestu, jak z krize ven a nemuset propouštět další pracovníky. „Vykonávají velmi specifickou a netradiční práci, to umí málokdo. Podařilo se nám získat zakázky na výrobu luxusních kuchyní, ale i různých stolečků, židlí a dalšího nábytku,“ prozradila jednatelka a většinová majitelka Petrofu Zuzana Ceralová-Petrofová. Jak dodala, klavíry jsou luxusní záležitostí a v současné nestabilní době se do koupě mnozí raději nepouštějí.
Situace mezi zaměstnanci se tak prozatím uklidnila. Vzhledem k tomu, že firma má potřebné speciální stroje na výrobu specifických zakázek a zaměstnanci mají dobré zkušenosti, rozhodlo vedení, že kromě tradiční výroby klavírů a pianin rozjede výrobu těchto nábytkových produktů.  Zakázek především od zahraničních klientů je podle jednatelky nyní dostatek a nově rozjetá výroba jede naplno.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme