Petrof začal rozprodávat některé objekty

Největšsí evropský výrobce klavírů, královéhradecká společnost Petrof, se v rámci snížení nákladů rozhodla rozprodat řadu nevyužívaných objektů.
V současné době vlastní Petrof několik nemovitostí, které hodlá prodat. Jedná se mimo jiné o uzavřené výrobní provozy v České Lípě a Liberci. Redukce majetku, který podnik nebude v příštích letech potřebovat ke své hlavní činnosti, se netýká pouze odloučených filiálek, ale i továrny v Hradci Králové. K dnešnímu dni již byla prodána ubytovna podniku Městu Hradec Králové za 15 mil. Kč. Dále se podařilo prodat nevyužitou halu Ligmet za 24 mil. Kč. Petrof chce dále prodat přední část továrny, kde vyráběla nástroje první generace Petrofů. Jde o ucelený komplex budov a pozemků vhodných např. pro vzdělávací nebo administrativní centrum nebo pro obchodní centrum. Na prodej je i pozemek skladu řeziva o rozloze větší než 30 000 m2 - je zažádáno na útvaru hlavního architekta zařadit tento pozemek do územního plánu Města Hradec Králové ke stavbě rodinných domů. Petrof počítá s tím, že změna statutu pozemku na funkci k bydlení významně změní i jeho tržní cenu. Další vybrané objekty v přední části továrny u Brněnské ulice, na něž je v současné době vyhotovován kompletní tržní posudek, budou intenzívně využívány formou pronájmu, v případě vhodné nabídky je firma připravena prodat je jako ucelený komplex.
Zatímco nepotřebných objektů se nyní Petrof hodlá zbavovat ve velkém, zaměstnance propouštět nehodlá. V loňském roce propustila společnost 200 lidí, obdobnou skokovou změnu ve stavu zaměstnanců firma v nadcházejícím období neplánuje.
Vedle snižování nákladů je pozornost společnosti zaměřena na realizaci takových opatření, která posílí a zefektivní její obchodní aktivity. Pro letošní rok se očekávají celkové tržby ve výši kolem 800 milionů korun s tím, že převážná většina tržeb se kumuluje v období podzimu a předvánočního trhu, kdy je očekávána expedice pian v objemu 250-300 milionů. Příští rok je objem tržeb odhadován na 900 milionů korun.
Petrof si jako jeden z mála výrobců klavírů zachoval svůj vlastní vývojový úsek. Vedení firmy je přesvědčeno, že inovace představují významný faktor konkurenceschopnosti jejích výrobků na trhu. Novinkou v této oblasti je nový klavír P III s vlastním patentem hracího mechanismu a nová značková mechanika Petrof.
Realizované změny ve společnosti přinášejí postupně první pozitivní výsledky. V srpnu dosáhl Petrof kladného hospodářského výsledku ve výši 3,2 milionu korun při tržbách 71 milionů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme