Petrof postihla hospodářská krize, bude propouštět

Hospodářská krize se odráží i v našem regionu. Míra nezaměstnanosti se zvyšuje i na Královéhradecku. Nervozita roste teď mezi zaměstnanci podniku vyrábějícího ve světě proslulá piana a pianina – v Petrofu. Již dnes přijde více jak stovka pracujících lidí do práce, aby si vyslechli výpověď. Před sebou mají dvouměsíční výpovědní lhůtu.

"Situace mezi zaměstnanci je napjatá. Ti, co odejdou, čeká tříměsíční plat ve formě odstupného,“ sdělil Jiří Řehák, vedoucí zaměstnaneckých odborů. Informace upřesnila jednatelka a většinová majitelka světoznámého podniku Zuzana Ceralová-Petrofová. V současné době má firma vlivem hospodářské krize na první čtyři měsíce letošního roku zakázky pouze ve výši přibližně jedné pětiny potřebného množství. „Není přípustné, abychom se zadlužovali vůči dodavatelům,“ upřesnila jednatelka. Podle ní právě piana spadají do skupiny luxusního zboží a v této nevlídné době si je proto mnozí potenciální klienti nemohou dovolit. Klesá tak zájem, poptávka je podstatně menší.
Podle vedení společnosti však zakázek během měsíců ledna a února tradičně ubývá každý rok, nikoli ale v takovém množství jako letos. Osud dalších pracujících nelze není předvídat. Vše ukáže vývoj hospodářství.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme