Petice proti spalovně brzy skončí, nyní má přes 6000 podpisů

Petiční akce proti spalovně odpadů v Opatovicích nad Labem se chýlí ke konci. Počet občanů, kteří se k této petici připojili od ledna letošního roku, v těchto dnech přesáhl hranici 6000 podpisů. Našemu serveru to sdělil člen petičního výboru, ekolog Adam Záruba.
Oficiální ukončení podpisové akce je naplánováno na 8. září. Do tohoto termínu mají občané, kteří chtějí petici podpořit, šanci připojit svůj podpis nebo zaslat petiční archy na kontaktní adresu. "Předání petice pardubickému krajskému zastupitelstvu proběhne pravděpodobně ve druhé půli září nebo v říjnu," uvedl Záruba s tím, že mezi podpisy figurují i jména řady politiků. "Z osobností, které petici podpořili, bych uvedl například primátora města Hradce Králové pana Divíška, senátory Bartáka a Mejstříka, 16 poslanců parlamentu ČR, řadu hradeckých zastupitelů a další," dodal Záruba.
Se záměrem zřídit spalovnu odpadů v Opatovicích nad Labem přišel Pardubický kraj. Samotné obce v okolí včetně krajského města Hradec Králové jsou však proti výstavbě. Podle Záruby existuje hned několik důvodů, proč spalovnu nebudovat. Spalovna představuje plýtvání energií a druhotnými surovinami, které bychom měli raději třídit, recyklovat či kompostovat. Jde navíc o jednoznačněnejdražší způsobem nakládání s odpady. V neposlední řadě se jedná o ukázku arogantního přístupu některých úředníků a institucí. "Spalovna je plánována, aniž by se někdo zeptal obcí, jestli spalovnu chtějí a je plánována přímo proti vůli řady obcí. Je vytrvale přehlížen nesouhlas obyvatel z okolí včetně ignorance výsledků referend v Čeperce a Opatovicích," uzavírá ekolog.
Podrobnější informace o petici proti spalovně jsou k dispozici na www.volny.cz/spalovnaopatovice

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme