PET lahve zavalily Hradec Králové

Hradec Králové a všechna další města v Česku zavalily plastové lahve. Můžou za to velká vedra, kdy lidé extrémně pijí, a to se odráží i na nadměrném množství prázdných PET lahví. Kapacita kontejnerů je přeplněná a plastové obaly se teď válejí po ulicích, kolem koupališť i v centrech měst.

„PET lahve nemáme kam vyhazovat. Skončí to tak, že lidé budou pytle s tímto odpadem odvážet do lesa za město,“ rozčilovala se Hana Kratochvílová z Hradce Králové. Hradecký magistrát musel přistoupit ke zvláštním opatřením. „Musíme se chovat operativně, takže v Hradci Králové dáváme k dispozici kontejnery o větším objemu. Zvýšil se samozřejmě i počet svozů. Lidé mohou navíc telefonicky informovat firmu nebo magistrát o tom, že je přeplněný kontajner a okamžitě zajistíme odvoz plastů ,“ komentoval tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda. S ohromným množstvím plastových lahví bojují i sousední Pardubice.
Jediný, kdo má z ohromného množství PET lahví radost jsou zřejmě firmy, které svoz tohoto odpadu zajišťují. Přijdou si totiž na daleko větší peníze, než v předchozích letech, kdy horka nebyla v Česku tak intenzívní.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme