Peníze z perníčků půjdou na sportovní hřiště

Občanské sdružení PROSTOR PRO zahájilo veřejnou sbírku na pomoc ohroženým dětem z Hradce Králové. Z výtěžku se zaplatí multifunkční sportovní hřiště v Malšovicích, které budou moci využívat bezplatně všechny děti a mládež ve svém volném čase.
Sbírka bude probíhat formou pouličního prodeje zdobených perníčků. Označení prodejci budou v ulicích měst České republiky prodávat perníková srdce s cukrovým nápisem KLÍDEK. To je název nízkoprahového centra pro děti a mládež, před kterým bude hřiště umístěno a jehož klienti si hřiště přáli. Nápis vysvětluje, že je lepší mít klídek v duši pomocí sportu, než vlivem drog, alkoholu a násilí. Jednoduše: SPORT PROTI DROGÁM!
Hřiště se živičným povrchem bude vhodné pro všechny sporty, zejména pro: fotbal, nohejbal, košíkovou, florbal, házenou, volejbal a tenis. Předběžný rozpočet je přibližně půl milionu korun. Sbírku povolil Úřad Královéhradeckého kraje, kde je také možno sbírku prověřit. Záštitu převzal hejtman Pavel Bradík.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.9.2004 09:40
XRadim J. ŠtěchovskýX(t) (neregistrovaný)
Kontroverzní Klídek - Prostorpro - levicový extremismus a pokrytectví...
Perníkové srdce s cukrovým nápisem KLÍDEK jsem zakoupil v sobotu v Hradci Králové na Brněnské třídě od nějaké k prodeji určené dívky. Podporuji takovéto akce i tuto konkrétně. Nicméně mi vadí, že tuto akci pořádá občanské sdružení PROSTOR PRO, kde pracují včerejší i dnešní levicoví extremisté Bc. Marek Haltuf, Simona Zatloukalová a Aleš Fuchs. Stejně tak mi vadí pokrytectví Prostoru pro a Klídku, neboť právě pan Bc. Marek Haltuf je klasickým příkladem toho, proti čemu "perníčky" jsou určeny a proti čemu bojují. Vysedává v restauračním zařízení, je silným kuřákem, pije alkohol. Rovněž podporuje násilnické levicově extremistické organizace. Kdysi byl uživatelem drog, stejně jako Aleš Fuchs. Levicový extremismus a pokrytectví by v charitě nemělo být!
6.9.2004 09:41
XRadim J. ŠtěchovskýX(t) (neregistrovaný)
+ ještě...
+ je smutné, že kraj a město podporuje o.s. Prostopro a neví nic o negativech - pokrytectví a levicový extremismus + temných stránek je dle mých informací více!...
6.9.2004 10:11
rokytka (neregistrovaný)
ty jsi ale drbna:) a to tvoje předlouhé komplikované jméno jakoby nahrazuje vš. titul.. nebo snad šlechtický titul??? no toto, svatá prostoto
7.9.2005 10:31
magda (neregistrovaný)
Abych se priznala, tak nejsem uzivatelem drog a proto mi taky nedosla tato vtipna dvojsmyslnost ohledne pernikoveho srdce. A taky myslim, ze presne tito lide(kteri maji zkusenosti s drogami) by meli pracovat v tomto oboru a to, ze stale piji a kouri jim podle meho nazoru dodava vetsi pochopeni pro lidi s drogovou zavislosti. Myslim, ze chapu co mas svym prispevkem na mysli, ale musis se do toho zabrat poradne do hloubky a uvedomit si, ci ty se zavislosti na drogach pujdes za clovekem naprosto "nepotrisnenym" nebo budes preferovat cloveka, ktery si tvou situaci prozil a s uspechem ji prekonal!! A taky nikdo nejsme svaty, tak se nad to povznes, co? Nemyslis, ze je nejdulezitejsi, ze se nekdo snazi pomahat? Papa

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme