Peníze z loterií pomůžou i letos, město sportovcům přerozdělí přes 6 milionů

Přes šest milionů město rozdělovalo i loni. Zdroj: Pixmac
Přes šest milionů město rozdělovalo i loni. Zdroj: Pixmac

Hradecké sportovní organizace se i v letošním roce dočkají finančního příspěvku nad rámec standardních grantových prostředků. Město jim hodlá přerozdělit 6,6 milionů korun, které získalo z výherních automatů a loterií na území města. S návrhem už souhlasili radní magistrátu, nyní se čeká ještě na schválení zastupitelstvem, které je naplánované na konec února.

Jednotlivým organizacím budou finanční prostředky přiděleny prostřednictvím Královéhradecké unie sportu, které bude za administrativu spojenou s tímto úkonem náležet jedno procento z částky. „Jedná se jako tradičně o část příjmů města z výherních automatů a loterií, které bychom opět rádi rozdělili mezi sportovní organizace provozující činnost na území našeho města,“ potvrdil náměstek primátora zodpovědný za sport Milan Jaroš.

Mezi příjemci příspěvků nebudou akciové společnosti města. Šanci mají naopak menší kluby a sportovní organizace, které se věnují dětem a veřejnosti. Žádost o finanční příspěvek budou moci podat na konci února, kdy bude návrh schvalovat zastupitelstvo města. Podrobné podmínky budou vyvěšeny na stránkách magistrátu. Stejná částka se hradeckým sportovním organizacím přerozdělovala i v loňském roce.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme