Štítky: | vichřice |

Páteční bouři "nepřežil" stánek občerstvení u Mazurovy chalupy

Zničený stánek u Mazurovy chalupy
Zničený stánek u Mazurovy chalupy | autor: FB Bufet U Vlka

Páteční bouřlivé počasí přineslo polámané stromy i Hradci. Poryv větru přinesl zkázu stánku s občerstvením u Mazurovy chalupy v hradeckých Městských lesích. Na objekt se zřítil smrk a zničil jej. Sociální sítě zaplnily fotografie i videa zachycující bouři, vítr i déšť. Hradec však z pátečního řádění počasí proti jiným obcím a městům v kraji vyvázl poměrně dobře.

Mazurova chalupa vyvázla téměř bez škody, přišla jen o dvě střešní tašky. “Od větších škod ji uchránilo, že pád smrku zadržel stánek,” řekl Hradeckému deníku ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.

Odklízení mohutného spadlého stromu začalo v sobotu ráno. “Majitel měl ve stánku mrazák i další věci, které potřeboval vyklidit,” uvedl Milan Zerzán.

V Hradci padaly stromy i na jiných místech, proti jiným městům a obcím v kraji však město vyvázlo bez větších škod. Na sociálních sítích se objevily fotografie i z jiných míst než z městkých lesů. Strom například spadl v Hrubínově ulici.

 

Zničený stánek u Mazurovy chalupy Zničený stánek u Mazurovy chalupy
autor: FB Bufet U Vlka
Spadlý strom v Hrubínově ulici v HK Spadlý strom v Hrubínově ulici v HK
autor: FB Pavel Staněk (HK Salon republiky)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Bouře Sabine v Hradci velké škody nenapáchala. Spadlo 13 stromů

Orkán, který se během pondělí prohnal Českou republikou, v Hradci naštěstí nenapáchal žádné větší škody a nedošlo ani k žádnému zranění, což je nejdůležitější. V městských lesích byly poškozeny pouze jednotlivé stromy, ve městě bylo vyvráceno nebo polámáno 13 stromů, dva z nich…
Čtěte více

Vítr potrápil i Hradec, lítaly střechy a padaly stromy. Hasiči jeli k 80 událostem

Celkem osm desítek událostí museli v noci z neděle na pondělí řešit hasiči v Hradci Králové. Noc z neděle na pondělí bylaNejnáročnější byl pro profesionální i dobrovolné hasiče nedělní večer a noc z neděle na pondělí. Od nedělní 19. hodiny do pondělních 04:30 hod bylo na…
Čtěte více

Pokácené stromy nahradí nové. Město jich vysadí více než pět stovek

Na jaře by se měl Hradec o něco více zazelenat. Celkem 545 stromů v různých částech města vysazují v průběhu listopadu a počátku prosince hradecké technické služby. Nejvíce jich je nově vysazeno ve Vážní ulici a v Šimkových sadech. Město tak chce nahradit pokácené staré a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme