Parkovné bude možné platit i z městské karty

Parkovné v Hradci Králové bude možné během několika měsíců hradit i za pomoci tzv. městské karty. Podle společnosti Atol, která ve městě provozuje parkovací systém, se hrazení parkovného touto kartou jeví jako nejvýhodnější forma alternativní platby.

Vývoj projektu nyní řeší úpravu komunikace mezi parkomatem a zúčtovacím centrem. Jde o technicky náročné úpravy, které však přinesou zvýšený komfort pro občany města. Zahájení zkušebního provozu se předpokládá po prázdninách. Naopak k možnosti plateb parkovného prostřednictvím SMS zpráv prozatím nedojde. Dosud totiž nebyl vybrán žádný poskytovatel této služby, protože nabízené podmínky poskytovatelů by byly nevýhodné pro parkující občany.
Kromě možnosti platby městskou kartou je podle prohlášení Atolu připraveno i několik dalších novinek týkajících se možností úhrady parkovného. Většinu z nich však běžný občan a návštěvník města nevyužije. Od 1. července bude možné parkovné u nových parkomatů hradit i v Eurech. V parkovacím domě pak automatické pokladny dokážou přijímat i tisícikorunové bankovky. O tom, že by však běžné parkovací parkomaty začaly vracet zpět mince, pokud parkující nemá přesný obnos, společnost dosud neinformovala. V řadě měst je přitom vracení mincí běžné.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.6.2008 09:53
libor (neregistrovaný)
Proč taky vracet? Přece je to ATOL-ogické. Ždímat a ždímat. Když zaparkuji třeba ve Wonkově ulici a budu mít nejmenší dvacetikorunu a jdu si do drogerie koupit štetec za 24Kč zabere mě celá operace 10 minut. Vzhledem k absenci vracení mincí a možnosti navolit si dobu parkování nemám na výběr a musím zaplatit celých 20 korun. Tak to radši nezaplatím nic. Co třeba minut 15 minut za 5Kč, chytří páni Radní?
10.6.2008 10:34
MIREK (neregistrovaný)
Pokud jde člověk pouze do obchodu, stačí nám pouze 5 Kč. Nevím sice na kolik minut parkování to dá, ale dle parkovacího řádu smí pracovník ATOLU nasazovat botičku až po 30 minutách překročení parkovací doby a to jistě na klidný nákup v jakémkoliv obchůdku stačí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme