Parkoviště za magistrátem bude sloužit návštěvníkům i zaměstnancům

Na parkovišti za hradeckým magistrátem se zhruba 70 místy, které nebylo předáno Atolu, začne fungovat nový systém. Záměr ještě musí schválit městské zastupitelstvo. Třicet míst dostanou k dispozici zaměstnanci jako bonus a čtyřicet míst bude sloužit návštěvníkům magistrátu.

Zhruba desetina zaměstnanců radnice získá místo k parkování jako bonus za dobrou práci. "Ti by tam měli garantované stání za 1200 korun ročně jako odměnu za vynikající práci,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Zbývající plochu mohou využívat návštěvníci magistrátu do třiceti minut zdarma. O víkendech a přes noc bude parkoviště volně přístupné.
"Chceme tam vybudovat systém jako v nemocnici. Nainstaluje se  závora a po půl hodině se bude platit. Podle našich zjištění si osmdesát procent návštěvníků magistrátu vše vyřídí  do dvaceti minut,“ sdělil Divíšek U vstupu do budovy magistrátu se zřídí pokladna.
Než radnice získá na realizaci peníze, bude platit systém jako nyní, kdy místa využívají zaměstnanci města, kteří si zakoupili kartu. Náklady na pořízení závory se odhadují na 150 tisíc korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.12.2008 22:40
pája (neregistrovaný)
Ten Divíšek opravdu nemůže být normální.Jenom cesta od parkoviště na magistrát a zpět trvá určitě aspoň 10 minut.
7.12.2008 16:53
Diviš (neregistrovaný)
Za vynikající páci se dávalo za komančů možná to dostal i Divíšek proto ta nostalgie.Jestli budou měřítka regulerní tak celý ten spolek kolem Divíška bude parkovat nejblíže v Předměřicích a to jsem byl vždy volič ODS.Dopadnete jako Bradík!!!.Takže ještě se snažte ,aby jste si něco naspořili po volbách do montérek nebo možná za Kajínkem.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme