Parkování ve Foersterově ulici bude zpoplatněno

Hradecká radnice tento týden odsouhlasila rozhodnutí vybírat parkovné před poliklinikou ve Foersterově ulici, která leží mimo zpoplatněnou zónu. Na parkovišti, kde je 15 míst, se začne platit na začátku července v době od 7 do 16 hodin.

V současné chvíli je parkování v této ulici velmi obtížné, parkovací místa zčásti zabrali řidiči, kteří nechtějí své vozy nechávat v placené zóně, která je v blízkosti ulice. Biti jsou tak zejména návštěvníci polikliniky. „Foersterova ulice, která leží mimo zónu ISP, bude zpoplatněna automatem. Za hodinu řidiči zaplatí pět korun a maximálně zde mohou stát dvě hodiny,“ sdělil náměstek primátora Josef Malíř. Radnice řešila zpoplatnění na návrh majitelů polikliniky, kteří žádali o regulaci. „Je to individuální záležitost, zóna se dále nerozšiřuje.  Ještě je třeba uzavřít smlouvu mezi městem a Atolem, koncesní smlouva to umožňuje,“ doplnil Malíř. Není bez zajímavosti, že v poliklinice působí jako lékaři i hradecký radní Zdeněk Fink a zastupitel Jan Michálek. Oba jsou zároveň jednateli společnosti AKORD-sdružené ambulantní centrum, které sdružuje lékaře v poliklinice působící.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.5.2010 08:30
rzr (neregistrovaný)
Myslím, že návštěvník kliniky bude spokojen, pokud bude schopen na tu chvíli zaparkovat. Divím se, že toto parkoviště nebylo regulováno už dávno. Ostatně je to zpoplatněno jenom v provozní době.....ale jinak se začíná snaha kohosi zablokovat žití v HK. Všichni budou parkovat na periferii a v centru bude klid. Úpnlý klid,hlavně tam nebudou rušit žádné obchody a restaurace.
8.5.2010 23:51
Ira (neregistrovaný)
Dokud nebyl ve městě Atol, na tomto parkovišti se dalo bez problému zaparkovat.
19.6.2015 12:40
mila (neregistrovaný)
Placené parkovaní - fajn. skutečně se tam nedá zaparkovat , ale dvě hodiny je málo!!Chodím s dětmi k paní doktorce Páblové a často čekám déle než dvě hodiny !!! A to mi potom asi odtáhnou auto ! Že ?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme