Parkování u zimního stadinu vyřešeno

Spor o parkování u Zimního stadionu v Hradci Králové je vyřešen. Nejvyšší správní soud tento týden rozhodl o tom, že společnost Atol vybírala parkovací poplatky na parkovišti před stadionem neoprávněně.Jak uvedl Hradecký deník s odvoláním na právníky, lidé kteří zaplatili u zimního stadionu pokutu, mají šanci uspět u soudu s návrhem na odškodnění. Verdikt soudu by měl mít totiž zpětnou platnost.

Příčinou sporu bylo vlastnictví pozemků u stadionu. Kraj tvrdil, že pozemky jsou státu a tudíž Atol vybírá poplatky neoprávněně. Magistrát zastával stanovisko, že pozemky jsou města a Atol na nich tudíž inkasovat parkovné může. Vedení Atolu po vynesení rozsudku potvrdilo, že se případnými návrhy na odškodnění hodlá zabývat. Jak však Deníku sdělil předseda představenstva Atolu Dušan Čížek, zatím žádný takový podnět neobdrželi. Pokud o to někdo požádá, bude to Atol řešit podle okolností konkrétního případu.
Ačkoliv je pozemek státní, o parkoviště se zatím bude i nadále starat město, které od začátku sporu tvrdí, že asfalt na parkovišti je jeho. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, je to plocha, která by i nadále měla sloužit k parkování. Budoucnost plochy je však nejasná. Nelze vyloučit, že se magistrát přestane o plochu starat. Vedení kraje zase naznačilo, že je možné, že pozemek pronajme nebo prodá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme