Parkovací dům pro 500 aut se začne stavět příští rok

Parkovací dům v centru Hradce Králové, který by měl výrazně ulehčit auty přetíženému středu města, by se měl začít stavět už počátkem příštího roku. Zastupitelé tento týden již schválili vítěze tendru na partnera města pro stavbu parkovacího domu. Tím se stala firma Atol ze skupiny stavební společnosti BAK Trutnov.
Parkovací dům, o jehož výstavbu město usiluje několik let, bude mít kapacitu asi 500 vozidel a vyroste na pozemcích města poblíž Hořické a Wonkovy ulice. Pokud vše půjde hladce, mohlo by se se stavbou za více než 100 milionů korun začít na počátku roku 2006, do provozu by měla jít v roce 2007. Současně se stavbou parkovacího domu by měl v centru města začít vznikat nový rozšířený systém zpoplatněného parkování. Provozovala by jej firma Atol, která by z vybraných poplatků hradila provoz systému, parkovacích automatů a investici do parkovacího domu. Po splacení parkovacího domu, což se předpokládá zhruba za deset let, by firma vybrané peníze investovala do stavby dalších parkovacích domů.
Podle předsedy představenstva Atolu Jiřího Mačáta by ceny parkování měly i nadále zůstat na nynější úrovni a cena stání v parkovacím domě by neměla výrazně převyšovat cenu za parkování na ulici. Nyní stojí hodina parkování na ulici asi deset korun, liší se to podle lokality.
Vedle parkovacího domu Atolu by měly v Hradci Králové v příštích letech vzniknout ještě dvoupodlažní parkovací garáže pro asi 170 automobilů v zóně Aldis u stejnojmenného kongresového centra. V samotném historickém centru by mělo motoristům ulehčit asi 500 parkovacích míst, která vzniknou při přestavbě bývalého pivovaru na nové sídlo hradeckého hejtmanství.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme