Parkovací dům Kollárova už neprovozuje společnost ISP

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz

Parkovací dům v ulici Kollárova změnil od června letošního roku svého provozovatele.

Po letech, kdy parkovací dům provozovala společnost ISP, jež v Hradci Králové vybírá poplatky na většině parkovacích stání pro motorová vozidla, se dům navrací pod správu města, konkrétně do rukou městské společnosti Správa nemovitostí Hradec Králové (SNHK). Firma ISP městu Hradec Králové vypověděla smlouvu už před rokem, ovšem výpovědní lhůta byla právě jeden rok. Nyní po uplynutí této lhůty se pronájmu a správy parkovacího domu Kollárova ujímá SNHK.  

Od začátku června má parkovací dům v ulici Kollárova v Hradci Králové nového provozovatele, je jím příspěvková organizace města Správa nemovitostí Hradec Králové, která tak nahradila dosavadního správce společnost ISP. "Parkovací dům je určen pro dlouhodobé stání, což je minimálně jeden měsíc a zaparkovat zde můžete menší i větší automobil a motocykl. Kapacita parkovacího domu je 90 parkovacích stání a zaváděcí ceny odpovídají velikosti parkovacího místa," uvedla Jaroslava Bernhardová, ředitelka SNHK. 

Parkovací dům i přes rozumné ceny zeje prázdnotou, zlepší se to s novým provozovatelem?

"Parkovací dům Kollárova nabízí další rozšíření prostoru pro parkování občanů Hradce Králové. Za rozumné ceny můžete mít auto „v suchu“ v blízkosti centra města, vlakového nádraží i autobusového terminálu," tvrdí vedení Správy nemovitostí Hradec Králové.

I přesto se o parkovacím domu Kollárova obecně ví, že nemá příliš stálých zákazníků. Podle náměstska primátora Martina Soukupa to je údajně nedostatečnou propagací výhodného a pohodlného parkování přímo v centru Hradce Králové. Zda se parkovací místa po převzetí správy městskou organizací zaplní, ukáže čas. 

Kolik stojí parkování v Kollárově?

Parkovací stání s označením "A" je určeno pro menší automobil a cena je stanovena na 490 korun za měsíc. Další parkovací stání "B" se vztahuje se na větší automobily, řidič si ho může pronajmout za 730 korun měsíčně. Poslední typ parkování má značku "C" a je určen výhradně pro motocykly, motorkář za měsíční pronájem zaplatí 250 korun.

Pracovníci nového provozovatele parkovacího domu Kollárova ještě upozorňují, že vozidla nesmí mít nádrž na LPG a CNG pohon a zájemci si musí pořídit u SNHK dálkový ovladač a čipový vstup pro pěší. Podmínky pronájmu má společnost SNHK zveřejněné na svých webových stránkách, nabízí také prohlídku prostor. 

Parkovací dům v ulici Kollárova je v povědomí Hradečanů zapsán i mimojiné kauzou kolem jeho konečné ceny. Rozpočet parkovacího domu se měl údajně vyšplhat pouze na 35 milionů korun, ale město za něj ve finále zaplatilo 75 milionů korun. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vedení města chce znovu otevřít jednání o smlouvě s parkovací firmou ISP

Nové vedení hradecké radnice chce opět otevřít otázku parkování ve městě. Třicetiletá smlouva s parkovací firmou ISP je v polovině a Hradec Králové chce znovu otevřít jednání o jejím zrušení. Před devíti lety se to přitom tehdejšímu primátorovi nezdařilo. Velké diskuse…
Čtěte více

U polikliniky na Slezském Předměstí vyroste parkovací dům

Město ve spolupráci se společností ISP připravuje výstavbu nového parkovacího domu Rožberk. Stát bude v místě stávajícího parkoviště u polikliniky na Slezském Předměstí a poskytne až 284 parkovacích míst ve třech podlažích. Místa na střeše budou upravena pro větší rodinné vozy a…
Čtěte více

Z parkoviště u Flošny zmizí kamiony, vznikne 74 nových míst

Hradecká radnice upraví režim na parkovišti před městským koupalištěm Flošna. Technické služby Hradec Králové zde během srpna nainstalují svislé dopravní značení, betonová svodidla se zábradlím a vyznačí 74 nových parkovacích míst pro osobní vozidla, z toho čtyři pro držitele…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme