Parkovací dům Katschnerka se otevírá motoristům

Již zítra by se mělo motoristům otevřít další kryté parkoviště v Hradci Králové. Zahájit provoz má dokončený parkovací dům Katschnerka. Parkovací stání budou placená, provozovatelem i zde bude firma Atol.

Nový parkovací dům Katschnerka v širším centru města bude k dispozici místním, tedy tzv. rezidentům, i návštěvníkům. "V parkovacím domě je 500 parkovacích míst. Parkovací dům je postaven v rámci koncesní smlouvy mezi naší společností a městem Hradec Králové. Ceny parkovacích míst jsou pro obyvatele centra regulované, to znamená, že pokud někdo má trvalé bydliště nebo přechodné bydliště v centru Hradce a chce parkovací místo v parkovacím domě, tak ho může získat za 2400 korun za rok, to znamená asi za 200 korun na měsíc," řekl Českému rozhlasu Hradec Králové předseda představenstva společnosti Atol Dušan Čížek.
Pro ostatní návštěvníky má být cena parkovného stejná jako v ostatních parkovacích domech. "Předpokládaná cena je 15 korun za hodinu a 10 korun za to noční stání. To jsou podobné podmínky, jako jsou v druhém parkovacím domě v Novém Pivovaru," dodal Čížek.
Obsazenost parkovacích domů přitom není příliš vysoká. Loni ve své zprávě o hospodaření označil Integrovaný parkovací systém stání v Novém Pivovaru jako ztrátové. „Významnější negativní vliv na fungování systému ISP HK je provozování Parkovacího domu Pivovar. Výnosy z něj kryjí pouze 66 % nákladů. V absolutním vyjádření generuje Pivovar měsíční ztrátu ve výši přes 100 000 korun. Na rozdíl od ztráty z represivní činnosti tato ztráta není přirozená a při plánování systému ISP s ní nebylo počítáno. V budoucím období je nutno tuto ztrátu eliminovat, zejména zvýšením obsazenosti PD a úsporou nákladů na jeho provozování,“ uvedla zpráva ISP.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme