Štítky: | Lesy | Městské lesy |

Palivové dřevo z hradeckých lesů od října podraží

Prodej palivového dřeva | Foto: ML HK
Prodej palivového dřeva | Foto: ML HK

O palivové dříví, které hradečtí lesníci čtvrtým rokem prodávají v bývalém muničním skladu za psím útulkem v Malšovicích, mají lidé stále větší zájem. Potvrzuje to rekordní množství palivového dřeva, které letos lesníci již prodali.

Dubů a bříz zákazníci však už nenakoupí tolik a od října navíc palivové dřevo zřejmě podraží. Ceny stanovené lesníky z Městských lesů Hradec Králové jsou velice podobné ostatním konkurentů, přesto se najdou i levnější alternativy či možnosti, kde palivové dřevo zakoupit. U zákazníků však často rozhodují i doplňkové služby. 

Topení dřevem v kamnech nebo krbech se stalo v posledních letech hitem. Lidé se k němu vracejí také kvůli zdražování plynu a elektřiny. „Myslíme si, že se lidé k nám rádi vracejí i z důvodu korektnosti, přístupu zaměstnanců a naší široké nabídce sortimentu od štípaných polínek v pytlích po rovnané palivo v metrech s možností dohody odvozu,“ míní Milan Zerzán, ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové. 

Po letošním suchém létě je dřevo prodávané v Malšovicích dostatečně proschlé. Ne vždy je totiž v lese koupené dřevo hned připravené k cestě do kamen nebo krbů. „Výhodou je, že kmeny v současné době svážené pro výrobu paliva jsou po loňské kalamitě již rok staré a částečně vyschlé, nejedná se proto o čerstvé dříví plné vody, nevhodné k přímému topení,“ vysvětlil Milan Zerzán.

Kvůli zákeřné loňské větrné kalamitě není cílem lesníků přetěžování zdejších krásných rekreačních lesů, proto je množství dříví z dubů a bříz, určené k prodeji, omezeno. Sklad se přesto průběžně doplňuje, ale společnost Městské lesy Hradec Králové i tak  upozorňuje, že z důvodu nárůstu energií dojde v nejbližší době k úpravě cen a to převážně u zmíněných listnáčů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme