Padesátimetrový bazén bude v červenci mimo provoz

Krytý padesátimetrový bazén v plaveckém areálu bude po celý první prázdninový měsíc uzavřen. Důvodem je plánovaná provozně technická odstávka, která potrvá od 1. do 31. července.

Jak uvedl Martin Černý z tiskového odboru magistrátu, v průběhu července se v bazénu uskuteční práce, které nelze zajistit v průběhu provozu nebo při sanitárních dnech. Kromě opravy a údržby zařízení, malování interiérů, kontroly a opravy ocelového potrubí a ventilů vodního hospodářství to jsou výměna bazénové vody, kontrola a výměna filtrů vzduchotechniky, kontrola a doplnění náplně pískových filtrů a oprava ventilů ve výměníkové stanici. Správa nemovitostí Hradec Králové, která provoz plaveckého areálu zajišťuje, plánuje rovněž výměnu poškozených dlažeb a obkladů, opravu jejich spárování, mytí prosklené stěny i bazénové vany a rekonstrukci ohřevu teplé vody. Bazén bude po odstávce opět otevřen 1. srpna. Zájemci o plavání však v době odstávky bazénu nemusí smutnit. Vody si budou moci kromě sousedního aquacentra městských lázní užít například i na koupališti Flošna. Majitelé čipových hodinek zde mohou navíc v době od 9 do 12 a od 19 do 21 hodin využít zvýhodněného krátkodobého vstupného, které činí 30 korun. Zlevněné je ještě o deset korun levnější.
Aquacentrum v městských lázních, které s padesátimetrovým bazénem sousedí, zůstane v provozu téměř po celé prázdniny. Jeho pravidelná letní odstávka se uskuteční až v termínu od 29. srpna do 16. září. Kromě prací podobných jako v případě padesátimetrového bazénu se v aquacentru chystá revize a oprava toboganu a kontrola soustrojí vlnobití.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme