Otevření Šimkových sadů se snad už blíží

Šimkovy sady | Ilustrační foto: J. Gangur
Šimkovy sady | Ilustrační foto: J. Gangur

Šimkovy sady, které od začátku loňského léta prochází největší rekonstrukcí za dobu své existence, se pro Hradečany měly původně otevřít s koncem tohoto léta.

Plánovaný srpnový termín však padl a otevření se odložilo o jeden měsíc. Nyní město Hradec Králové počítá s otevřením Šimkových sadů, jejichž opravy celkem přijdou na bez mála 60 milionů korun i s DPH, v říjnu tohoto roku.

Na nové cesty, řadu laviček, odpočinkových zón, místo pro grilování anebo na tři prostorné vodní plochy a rotundu s občerstvením si Hradečané počkají ještě více jak měsíc. Sady, které vznikly ve 30. letech minulého století pod taktovkou dvorního hradeckého architekta Josefa Gočára, dostávají svou původně navrhovanou podobu zpět. Jejich otevření se však stále odkládá.

Podle vedení města jsou příčinou zpoždění především vydatné deště, které v červnu tohoto roku nedovolily stavebním dělníkům pracovat na modelaci terénu parku. Ještě před otevřením Šimkových sadů musí „stavba“ projít až třemi kolaudacemi. Na tom, aby se stihl alespoň říjnový termín otevření má nyní usilovně pracovat asi 70 dělníků.

Rekonstrukce, která se v Šimkových sadech v takovém rozsahu dělá vůbec poprvé, město přijde na 59,5 milionu korun, téměř 36 milionů však město bude čerpat z fondů Evropské unie. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
17.9.2013 11:53
ANOnym (neregistrovaný)
Tak jako, fakt těšíme.Myslím že to byl skvělý nápad. Ale na co se netěšíme je to, že po celým parku budou na cestách kostky a štěrk. Nevím koho napadl tento stupidní nápad. Myslím že se po tak krásně zrekonstruovaném parku mohli projíždět lidé na bruslích, koloběžkách atd.. mimo jiné i dámy se mu v podpatcích, nebo s kočárem vyhnou. Ještě ke všemu, když je to jediný příjezd do HK skateparku, to si budou muset účastnící bohužel vždy zřejmě dojít. Opravdu VELKÁ škoda. A 60 milionů? K tomu nemám slov. zobrazit | souhlasím (+2) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.9.2013 11:53
ANOnym (neregistrovaný)
Tak jako, fakt těšíme.Myslím že to byl skvělý nápad. Ale na co se netěšíme je to, že po celým parku budou na cestách kostky a štěrk. Nevím koho napadl tento stupidní nápad. Myslím že se po tak krásně zrekonstruovaném parku mohli projíždět lidé na bruslích, koloběžkách atd.. mimo jiné i dámy se mu v podpatcích, nebo s kočárem vyhnou. Ještě ke všemu, když je to jediný příjezd do HK skateparku, to si budou muset účastnící bohužel vždy zřejmě dojít. Opravdu VELKÁ škoda. A 60 milionů? K tomu nemám slov.
17.9.2013 19:52
Eva Jindrová (neregistrovaný)
Otevření Šimkových sadů
Myslím, že nejenom deště měly vliv na zpoždění rekonstrukce. Procházím tudy často a dělníků tam bylo vždy pouze pár,
což mě vzhledem k plánovanému termínu
velmi udivovalo.
17.9.2013 21:58
ladis  (Nováček +75)
Otevření Šimkových sadů
Dobrý den.
Škoda že nemohly být letos dožinky v Šimkových sadech.
18.9.2013 09:41
anonymní (neregistrovaný)
"město přijde na 59,5 milionu korun, téměř 36 milionů však město bude čerpat z fondů Evropské unie."

peníze z EU = z velké části peníze, které tam ČR poslala na přerozdělení... Nevím, proč se to furt všude píše tak, jakoby nám ty peníze EU darovala z vlastních peněz.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Veřejné grily a ohniště v Hradci slouží už více než deset let. Kde je lze najít?

Nemáte zahrádku ani terasu, kde by jste si mohli ogrilovat něco dobrého? V Hradci exituje možnost využít veřejných grilů. Například v Šimkových sadech je město zřídilo již před více než deseti lety. Ohniště lze nalézt i v městských leísch. Lidé si je oblíbili a hojně je…
Čtěte více

Šimkovy sady budou už příští sezónu plné kopretin

Z nové květnaté louky se budou moci těšit příští a přespříští sezonu návštěvníci Šimkových sadů. Minulý týden se o založení louky postaraly Technické služby Hradec Králové a navazují tak na úspěšný testovací projekt v ulici Na Potoce. Kromě estetického hlediska si město od louky…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme