Otevření Šimkových sadů se opět odkládá, realizátor platí pokutu za prodlení

Šimkovy sady, jejichž dokončení a znovuotevření bylo již několikrát posunuto, se slavnostní pásky opět jen tak nedočkají. Podle informací Českého rozhlasu Hradec Králové nabírají dokončovací práce další zpoždění a podle všeho sdružení firem, které rekonstrukci nějvětších královéhradeckých sadů provádí, nemá dostatek zaměstnanců.

Vedení radnice města Hradec Králové dochází trpělivost a dodavatelům pravděpodobně začíná účtovat nemalé penále.

Původní termín dokončení Šimkových sadů v Hradci Králové byl stanoven na srpen tohoto roku. Rekonstrukce, která začala před rokem v létě, však stále nabírá na zpoždění. První odložení otevření sadů si vynutily červnové vydatné deště, informovali jsme o tom v článku Otevření Šimkových sadů se snad už blíží.

K dalšímu zpoždění však podle vedení města dochází proto, že realizátorské stavební firmy nepracují dostatečně intenzivně. Český rozhlas dokonce uvádí, že to stavební dozor opakovaně napsal do stavebního deníku. Mnozí z obyvatel, kteří stavbu sledují anebo kolem ní denně chodí, však také poznamenávají, že se na stavbě nepohybuje dostatek pracovníků. To ale stavební společnosti vyvrací.

Další postup města a znepokojeného vedení radnice je účtování penále ve výši 54 000 korun za každý den prodlení. Nový náhradní termín dokončení je stanoven na příští týden ve čtvrtek 10. října.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
5.10.2013 19:44
Diviš (neregistrovaný)
Překvapuje mě,že se radní se stejnou intenzitou nezajímají o Dukelku,kde je situace zcela skandální a ticho po pěšině.Nechci tím snižovat nutnost dokončení jakékoliv takovéto akce v termínu,ale lidi trápí zcela jistě víc ta Dukelka než Šimkovi sady!!!! Jsem opravdu zvědavý jaké sankce budou uplatněny na Dukelce.Věřím ,že se nějaká výmluva najde, aby k sankcím nedošlo!!!! zobrazit | souhlasím (+1) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.10.2013 19:44
Diviš (neregistrovaný)
Překvapuje mě,že se radní se stejnou intenzitou nezajímají o Dukelku,kde je situace zcela skandální a ticho po pěšině.Nechci tím snižovat nutnost dokončení jakékoliv takovéto akce v termínu,ale lidi trápí zcela jistě víc ta Dukelka než Šimkovi sady!!!! Jsem opravdu zvědavý jaké sankce budou uplatněny na Dukelce.Věřím ,že se nějaká výmluva najde, aby k sankcím nedošlo!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Veřejné grily a ohniště v Hradci slouží už více než deset let. Kde je lze najít?

Nemáte zahrádku ani terasu, kde by jste si mohli ogrilovat něco dobrého? V Hradci exituje možnost využít veřejných grilů. Například v Šimkových sadech je město zřídilo již před více než deseti lety. Ohniště lze nalézt i v městských leísch. Lidé si je oblíbili a hojně je…
Čtěte více

Šimkovy sady budou už příští sezónu plné kopretin

Z nové květnaté louky se budou moci těšit příští a přespříští sezonu návštěvníci Šimkových sadů. Minulý týden se o založení louky postaraly Technické služby Hradec Králové a navazují tak na úspěšný testovací projekt v ulici Na Potoce. Kromě estetického hlediska si město od louky…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme