Osvětlení v Hradci Králové bude mít nového správce

Tendr na správu a provoz osvětlení ve stotisícovém Hradci Králové vyhrála rakouská společnost Siemens. Za čtyři roky správy a provozu osvětlení jí radnice zaplatí 84 milionů korun. "Firma nabídla nejnižší cenu i nejlepší podmínky," řekl hradecký primátor Otakar Divíšek.
Město chce svěřením správy osvětlení do rukou soukromé firmy ušetřit. Zatím osvětlení spravují městské Technické služby. Loni radnice na provoz osvětlení dala přes 21 milionů korun a dalších 11 milionů korun šlo do investic. Nový provozovatel bude mít na starosti i slavnostní a vánoční osvětlení města.
Siemens, který již provozuje veřejné osvětlení v Brně, by mohl osvětlení v Hradci Králové převzít ve druhé polovině roku nebo od začátku roku 2006. Osvětlení v Hradci Králové má přes 14.000 svítidel na téměř 11.000 stožárech. Jen na platbách za elektřinu město dosud platí asi deset milionů korun ročně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme