Osvětlení bude spravovat soukromá firma

Veřejné osvětlení a dopravní signalizaci v Hradci Králové bude v budoucnu spravovat soukromá firma. Jak uvedl Hradecký deník, radnice chce osvětlení a signalizaci pronajmout soukromým subjektům.

Světla v Hradci Králové nejsou zcela v pořádku, jelikož do nich město delší dobu neinvestovalo. Tím, že je pronajme soukromým firmám se chce zbavit dalších problémů. Stejně tak to radnice vyřešila se systémem parkování. „Pokud to dobře dopadne, tak bychom mohli nové správce znát do konce roku. Světla by měly firmy převzít v lednu 2009,“  sdělila Hradeckému deníku náměstkyně hradeckého primátora Pavla Finfrlová.
Byly vypsány dvě soutěže, ale jak uvádí Hradecký deník, opoziční zastupitelé tvrdí, že to je předčasné. Návrh se měl podle nich nejprve prodiskutovat. Vítěz soutěže totiž získá za čtyři roky provozování sto miliónů korun. „Vybraná firma sice dostane o trochu víc peněz, ale za to požadujeme generální rekonstrukci osvětlení. První zájemci už si vyzvedli podmínky soutěže,“  dodala Finfrlová. Firma, která bude osvětlení spravovat, bude vybrána podle rychlosti rekonstrukce a nabídkové ceny. „Nikde není psáno, že někoho vybereme. Když se nám ty nabídky nebudou líbit, finanční úspora nebude podle našich představ, tak to nemá cenu,“ doplnil náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.8.2008 18:52
Ira (neregistrovaný)
A je to tady!!!
28.8.2008 19:12
MIREK (neregistrovaný)
technické služby se o osvětlení neumí starat, tak to za výhodné peníze předáme soukromé firmě.
28.8.2008 21:31
Ira (neregistrovaný)
Minule to nevyšlo.. Nyní už je ten tunel připraven pořádně. Do voleb se to možná ještě stihne. Naši soudruzi, v čele s Finfrlovou se o to postarají.
28.8.2008 22:19
Pája (neregistrovaný)
Tak kvůli takovýmto věcem budeme mít ty větší daně z nemovitostí.
29.8.2008 10:25
MIREK (neregistrovaný)
"""Když se nám ty nabídky nebudou líbit, finanční úspora nebude podle našich představ, tak to nemá cenu,“ doplnil náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.""". Jak je možné, že se o veřejné osvětlení řádně nestarají TS? Nerozumím tomu, pokud to nyní TS nedělají dobře, tak proč to město, jako zřizovatel TS dále trpí, za naše peníze daňových poplatníků. Dále nerozumím tomu, jak to soukromá firma bude dělat levněji, protože soukromá společnost musí na rozdíl od příspěvkoví organizace vytvářet zisk.
29.8.2008 10:52
Xaver (neregistrovaný)
Pamatuji doby, kdy vše kolem osvětlení řídil J. Kott. Žádný problém nebyl. Ono záleží na lidech, ne na jménu firmy.
29.8.2008 10:55
Ira (neregistrovaný)
Záměr je Technické služby rozkrást, posléze rozpustit a služby předat soukromým subjektům za účelem dalšího obohacování některých jedinců. Dosazení současného ředitele Technických služeb je toho jasným důkazem. Je totiž absolutně neschopný a nekompetentní. A nebo spíše, všeho schopný. To ostatně celé politické vedení magistrátu.
30.8.2008 21:03
MIREK (neregistrovaný)
Také bych to tak viděl. Dokud byl ředitelem Moupic, nebo jak se jmenoval, tak vše fungovalo. Pak se odloučila veřejná zeleň, odpady dostali Pederseni, po čase se zase zeleň zpět sloučila, ale Moupice odstavili a nechali ředitelem toho z veřejné zeleně (proč? to vážně nechápu) a teď to je, jak to je. Odtrhne se veřejné osvětlení a co se odtrhne dál?
1.9.2008 20:23
eleron (neregistrovaný)
Máme v našich podmínkách peníze na to aby osvětlení bylo perfektní? Ať nám odpoví třeba paní Fimfrlová..
Viděl bych to tak že by to mělo stát tolik peněz aby osvětlení bylo dostatečné. Toho dosáhnu jedině když si udržím výdaje zcela pod kontrolou a nebudu pouštět marži někomu třetímu.
Ať už má někdo konečně rozum a nezdražuje vše kolem, myslím si že na to lidi nemají, platy se zbržďují a vše letí nahoru.
6.9.2008 14:07
Diviš (neregistrovaný)
Žádám pisálky ,kteří píší základní komentáře k jednotlivým akcím/Fišer,Melišová a.td./aby zajistlily odpověď na připomínky od zodpovědných pacovníků,kterých se problematika týká.
U mormálních lidí bych očekával že se k připomínkám sami vyjádří a že to pojmou jako svoji povinnost a třeba i bhajobu.Jenže "naši bozi" bohužel.V tom případě je tato akce zcela zbytečná a můžete s tím skončit.Dejte to prostě "lidu" na známost a kmentáře a připomínky jednoduše nechtějte.Děláte si z lidí vy i Ti zodpovědní legraci ať si říkají co chtějí hlavně že vy máte práci a zodpovědní dobře placená koryta.
22.9.2008 22:20
a2l2e2n2a (neregistrovaný)
Proč se i o půlnoci svítí tak intenzivně, že je málem vidět jak ve dne.Světlo nám svítí přímo do ložnice a nedá se spát! Nešla by světla v noci "přitlumit"?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme