Osud nové hasičské stanice v Kuklenách je nejistý

Nová stanice v Hradci Králové - Kuklenách dělá zdejším hasičům starosti. Její výstavba sice pokračuje, peníze na vybavení ale zatím nejsou. U investice za 45 milionů korun tak hrozí, že po dokončení nebude moci sloužit svému účelu.

Kvůli chybějícím penězům na vybavení bude zřejmě Hasičský záchranný sbor muset odložit stěhování do nových prostor. „Techniku i lidi máme. Ale s vybavením, které musí odpovídat normám, to bude horší. Vzhledem k tomu, jak se krátí rozpočty, budeme hodně rádi, když stanice začne fungovat koncem příštího roku,“ řekl Hradeckému deníku náměstek ředitele HZS Královéhradeckého kraje Roman Solnička.
Hasiči přitom novou stanici potřebují kvůli dálnici. Dojezdové časy se průjezdem přes celé město značně prodlužují. Při dopravních nehodách jde přitom o každou minutu. Riziko se ještě zvýší ve chvíli, kdy vjedou na celý nový úsek dálnice kamiony s nebezpečným nákladem, například chemikáliemi. Díky nové základně by se podle Solničky měly dojezdové časy západním směrem od Hradce zkrátit minimálně o třetinu.
Nový kuklenský objekt bude kromě hasičů sloužit také zdravotníkům. Na jeho vzniku se podílí spolu se státním rozpočtem také Královéhradecký kraj. Vzniká v bezprostředním sousedství operačního střediska, které bylo za zhruba 48 milionů dokončeno před 5 lety. Původní stanice v ulici U Přívozu vedle zimního stadionu zůstane v provozu i nadále.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme