Orlice park shopping chystá advent plný tvoření, zábavy, zpívání, divadla a nadílky

Předvánoční čas provoní prostory hradeckého obchodního centra Orlice  park  shopping. Akce pro děti jako je divadlo a mobilní planetárium doprovodí workshopy, kde si děti budou moci vytvořit adventní věnce a svícny, ozdobit perníčky zazpívat si nebo procvičit nožičky.

Výroba adventních dekorací

Workshop na výrobu věnců je připraven na sobotu 23. listopadu. Přijít můžete mezi 10 a 15 hodinou. Děti spolu s dospělými si mohou vyrobit adventní věnec, svícen nebo jinou dekoraci. Na místě budou k dispozici i přízdoby na tvoření a k prodeji i hotové výrobky. Tvoření bude probíhat pod dohledem profesionálních floristů a aranžérů, kteří ukáží různé techniky tvoření. Akce se koná ve spolupráci s Květinovým a svatebním centrem.

Workshop Zdravé nožky

Za týden se budou v obchodním centru odborníci věnovat dětským nožičkám. Na 30. listopadu  od 15 do 18 hodin je připraven workshop Zdravé nožky. Program, který centrum připravilo ve spolupráci s www.kurzyprovsechny.cz, je určen dětem i jejich rodičům. Je zaměřen na procvičování vašich nohou. Na šlapkách nohou se nacházejí reflexní plošky celého těla. Masáží se přirozeným způsobem povzbudí látková výměna, oběhová soustava a také dobrá nálada. K dispozici bude několik stanovišť, které si můžete projít. Zkusíte si například namalovat nohou obrázek, půjčíte si masážní míčky, budete nohama skládat mozaiku, na balanční podložce budete držet rovnováhu, projdete se po masážních obrázcích, vyzkoušíte chůzi po kořenových kobercích, slámě, písku a dalších přírodních materiálech.

Mikulášská nadílka a zdobení perníčků

Na další sobotu - 7. prosince je připravena Mikulášská nadílka spojená s workshopem zdobení perníčků. Samotné nadílce bude předcházet divadlo . Pak už Mikuláš s andělem a čertem začnou rozdávat perníčky. Ty si na samostatném stanovišti můžete i sami ozdobit. Připraveny budou malé perníčky ve tvaru zvonečku a stromečku spolu s naplněným kornoutem glazury. Děti mohou zdobit podle své vlastní fantazie nebo podle předlohy.

V rámci akce chce obchodní centrum podpořit slepého klavíristu Pavla ze ZUŠ Střezina, který zpříjemní atmosféru hrou na klavír. Bude pro něj uspořádaná sbírka, do které se mohou zapojit i zákazníci centra. Pavel zahraje na obou akcích s tím, že sbírka se zahájí 7. 12. a poběží až do 21. 12., kdy mu obchodní centrum předá vybrané peníze.

Ježíškovo zpívání a život včel

Těsně před Štědrým dnem - 21. prosince je na programu Ježíškovo zpívání a workshop ke včeličkám. Součástí akce bude stejně jako při mikulášské nadílce i sbírka pro klavíristu Pavla.

Workshop  ke včeličkám začne po divadle, kdy se děti seznámí  s životem včel a jejich důležitou funkcí v našem ekosystému . Pak je na řadě praktická část rozvíjející dětskou motoriku, nošení pylu z květu do úlu, výrobu svíčky z přírodního včelího vosku, a zkoumání Montessori miniatur vývoje včely, zábavný poučný kvíz o včeličkách, prohlídka a vyzkoušení včelařských pomůcek - kombinézy, rám s pláství skutečného medu, včelařské pomůcky.

Ve tři hodiny odpoledne začne akce Zpíváme a hrajeme Ježíškovi. Chvilku po 15 hodině přijde na řadu divadlo,   ve čtyři hodiny odstartuje soutěž o nejlépe zazpívanou koledu. Vítěz se může těšit na zajímavou odměnu.  Od půl páté pak vystoupí hradecký sbor Vokální harmonie. Jde o komorní ženský sbor, který vystupuje již od roku 1959. Za tu dobu prošlo jeho řadami 150 zpěvaček a 7 sbormistrů. V současné době tam zpívá 25 zpěvaček . Pokud si chcete příjemně užít adventní čas, zabavit děti a ještě přitom nakoupit, přijďte i vy do centra Orlice park shopping.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme