Opravy městských silnic a ulic začaly, nejvíc jich bude v létě

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: hradeckralove.cz

Hradecké technické služby letos plánují největší plošné opravy vozovek v ulicích Dvorská, Mánesova, Mýtská, Pražská a Štefánikova. Nové živičné povrchy cest v těchto lokalitách přijdou na zhruba šest milionů korun, další miliony budou stát menší opravy vozovek i chodníků po celém městě, kterých budou desítky.

Největší opravy místních komunikací, o které se technické služby starají, chtějí provést v průběhu letních prázdnin, kdy je vliv na dopravu kvůli slabšímu provozu nejmenší. To by mělo platit například v ulicích Mýtská, Pražská a Mánesova, kde se počítá s opravou dvou úseků - mezi Klumparovou ulicí a Ulrichovým náměstím a mezi ulicemi Nerudovou a V Lipkách.

Komplikovanější to může být v případě Dvorské ulice ve Svobodných Dvorech a Štefánikově na Moravském Předměstí. „Ředitelství silnic a dálnic ČR, které se stará o dálnice a silnice první třídy, plánuje na léto také hodně oprav a právě těmito dvěma ulicemi mají vést jejich objízdné trasy. Takže to budeme muset zkoordinovat," přiblížila náročnost příprav Šárka Kubcová, náměstkyně ředitele Technických služeb Hradec Králové pro správu místních komunikací, veřejného osvětlení a dopravní signalizace. 

„Je tedy možné, že opravu Dvorské ulice budeme muset posunout až na září a Štefánikovu třeba úplně vyřadíme, protože její plánovanou opravu nebudeme moci letos provést. V takovém případě bychom ji přesunuli na příští rok," doplnila.

Kromě výše uvedených ulic, jejichž opravu technické služby svěří specializovaným firmám, plánují další opravy ve své režii. To se týká například nedávno dokončené obnovy zhruba 300 metrů dlouhého úseku ulice Na Potoce v Třebši nebo části ulice U Kavalíru vedle krajského soudu. Ta dostane nový povrch v květnu. Drobnějších oprav vozovek i chodníků mají technické služby naplánované desítky, nezapomínají ani na každodenní běžnou údržbu vozovek v podobě oprav výtluků a trhlin.    

Nového povrchu se v průběhu roku dočká také řada komunikací pro pěší, přičemž někde už jsou práce hotovy. To je třeba případ chodníku v Růžové ulici v Kuklenách, jehož oprava trvala od prosince. V průběhu léta dojde k předláždění chodníku vedoucího podél nejdelšího domu v Severní ulici na Slezském Předměstí, nová betonová dlažba se na podzim objeví také v ještě neopravených místech v Kladské ulici.

Technické služby se zaměří rovněž na mosty a lávky, kterých mají ve správě šestačtyřicet. Jejich stav je obecně sice dobrý, ale technické služby se chtějí zaměřit na odstranění drobných nedostatků, které by při neřešení mohly časem přerůst v nutnost větších investic. „Letos máme v plánu zajištění projektové dokumentace, vlastní práce by přicházely v úvahu v dalších letech. Jedná se především o velké mosty v naší správě, například Moravský, Pražský nebo Malšovický," vysvětlila Šárka Kubcová. Dodala, že v polovině dubna už dokončili opravu lávky přes vodoteč mezi ulicí Na Brně a Malšovicemi.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Do ulice V Kopečku se opět vrátí stroje. Budou se opravovat kanalizace a vodovody

Od zítřka budou opět zahájeny práce na obnově vodovodu a kanalizace V Kopečku, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové dokončila obnovu vodovodu a kanalizace v ulici V Kopečku s koncem listopadu a nyní bude pokračovat…
Čtěte více

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

Velké náměstí by mohlo mít novou podobu. Do diskuze se zapojila i veřejnost

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Město chce původní projekt upravit a doplnit o nové přístupy a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme