Opravy Dukelské a S. K. Neumanna se protahují

Rekonstrukce Dukelské a S. K. Neumanna probíhá už od začátku července
Rekonstrukce Dukelské a S. K. Neumanna probíhá už od začátku července

Nad rekonstrukcí ulic Dukelská a S. K. Neumanna se už podruhé sešli zástupci živnostníků z těchto ulic, zástupci města a zástupci stavebníků. Rekonstrukce ulic se totiž oproti původním plánům časově prodlouží. Provoz MHD v těchto ulicích se taktéž neobnoví dle původního záměru – tedy na konci roku. Stavbu a její termíny dokončení komplikují další nepředpokládané stavební zásahy, např. přeložení plynovodu.

Za termínové zdržení mohou podle tiskové mluvčí magistrátu města nepředpokládané přeložky sítí prováděné jejich správci. „S důvody a detaily jednotlivých kroků byli na další schůzce se zhotovitelem stavby a městem coby investorem seznámeni zástupci obchodníků z dotčené lokality. I přes obtíže, které od začátku stavbu provázejí, deklarovali všichni zájem zprovoznit co nejdříve komunikace i chodníky a eliminovat negativní dopady na chod obchodů a provozoven,“ uvedla Magdalena Vlčková, mluvčí za Magistrát města Hradec Králové.

Mluvčí také podotkla, že postup prací musí počítat i se zásahy správců sítí, kteří si musejí překládky realizovat sami.  „V  současné době máme zprávu, že do 15. listopadu by mělo být přeloženo vedení plynu, na jehož dokončení je stavba také časově závislá, pak se teprve můžeme pohnout v pracích významně dál,“ zdůvodnil časovou prodlevu způsobenou správci sítí za zhotovitele Petr Smola.

Zástupci stavařů poukazují i na to, že je potřeba zkvalitnit podloží konstrukčních vrstev silnice na Dukelské a S. K. Neumanna. Vysvětlují, že se zde nachází množství přeložek sítí a dále, že je nutné zmírnit působení vibrací na domy lemující rekonstruovanou komunikaci. „Tuto změnu oproti původně navrženému a schválenému postupu však musí nejdříve posvětit za zadavatele rada města a následně úřad, který dozoruje čerpání dotací, bez kterých by se rekonstrukce nemohla uskutečnit,“ vysvětlila Vlčková, mluvčí magistrátu.

„Kdyby přišlo výrazně mrazivější počasí s delším trváním než v uplynulých dnech, nastal by problém s dodávkami a prováděním konstrukčních vrstev komunikací. Pokládání povrchu komunikace totiž vyžaduje určité teplotní rozmezí, ve kterém se může proces pokládky uskutečnit,“ vysvětluje Petr Smola.

MHD také jen tak nepojede

Na položení povrchů silnice je závislé i znovuzprovoznění městské hromadné dopravy. „Kvůli nepředvídaným stavebním okolnostem - neplánované odstranění nefunkčního odpadního potrubí, nutné přeložení celého plynovodu, které oddálí realizaci vlastní rekonstrukce komunikací, a dále možné nepřízni počasí, nebude s největší pravděpodobnosti  prosincový  termín návratu MHD do této oblasti dodržen,“  potvrdila Magdalena Vlčková, tisková mluvčí Hradce Králové. Dodala ale, že i přesto by termín dokončení celé stavby v říjnu 2013 neměl být ohrožen.

MHD bude jezdit objížďkou zřejmě i v dalším roce MHD bude jezdit objížďkou zřejmě i v dalším roce


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejlépe hodnocený příspěvěk ▼
5.11.2012 16:44
Zakino (neregistrovaný)
Prodleva
Tak to vypadá, že se rekonstrukce opět nepěkně protáhne, jako tomu už bylo v minulosti mnohokrát.

To opravdu nejde naplánovat stavba na přesnou dobu? Ty "nepředpokládané stavební zásahy" mě přijde jako klasická výlmuva, když se to prostě nestihne. Vsadím se, že termín dokončení říjen 2013 najednou díky dalším nepředpokládaným zásahům nebude opět dodržen.
zobrazit | souhlasím (+2) | nesouhlasím (-0)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.11.2012 16:44
Zakino (neregistrovaný)
Prodleva
Tak to vypadá, že se rekonstrukce opět nepěkně protáhne, jako tomu už bylo v minulosti mnohokrát.

To opravdu nejde naplánovat stavba na přesnou dobu? Ty "nepředpokládané stavební zásahy" mě přijde jako klasická výlmuva, když se to prostě nestihne. Vsadím se, že termín dokončení říjen 2013 najednou díky dalším nepředpokládaným zásahům nebude opět dodržen.
5.11.2012 18:50
Nika  (Nováček)
Jako vždy
Je to jako vždy, slibují, že stihnou, ale pak nic. Přecházet teď u Tesca je o nervy.
5.11.2012 18:57
Akina (neregistrovaný)
RE: Jako vždy
Je to mazec, přejít z jedné strany na druhou, znamená obejít půlku Hradce... Snad to bude stát za tu námahu...
6.11.2012 06:40
Veronika Volejníková  (Administrátor +7)
Diskutujte
K tématu rekonstrukce u Tesca můžete také diskutovat na našem fóru: forum.hradeckralove.cz/rekonstrukce-u-tesca-12942/
6.11.2012 08:22
Zdeňka Veselá (neregistrovaný)
Probírali jste také na výše uvedeném jednání intenzitu prací na stavbě? Je normální, aby se na tak exponované stavbě,
která nepříjemně ovlivňuje tolik obyvatel
a obchodníků města, pracovalo jen do časného odpoledne a v sobotu a neděli vůbec ne? I v pracovní době často je rozsah prací minimální a více pracovníků
stojí než pracuje.
7.11.2012 12:57
Václav  (Nováček +1)
Zákaz vjezdu
Jako další příklad ,, šikany " občanů je dle mého názoru zákaz vjezdu do a z Hořické ulice kolem skleněné věže, neviděl bych problém v tom umožnit vjezd vozidlům např. v době po 18 hodině nebo o víkendu.
7.11.2012 19:17
Novotný Jiří (neregistrovaný)
Hořická
Zákaz vjezdu
Nevím kdo naprojektoval zastávku v zatáčce u skleněné věže, po sto metrech po zastávce před Centrálem.To musel být projektant z Prahy.Zastávka by se dala řešit před bývalou tržnicí/Triker/krásné zálivy pro zastávku z obou stran.Důchodci by přeběhli ulicí Chelčického.Provoz v Hořické ulici by nebyl tak komplikovaný.Dále zákazová dopravní značení "vjezd zásobování povolen" je diskriminující pro občany Hradce Králové.Dopravní značení "Dopravní obsluze vjezd povolen" by celý problém vyřešil,ale to by někdo musel chtít občanům vyjít vstříct.To by ale zásahová jednotka městské policie přišla zkrátka/poznatek jejich prevence/sedí v nastartovaném autě a číhají kdo projede, následně vyrazí k zásahu s rozsvíceným majákem nepřiměřenou rychlostí a stíhají "lumpa" co projel zákazem a odmění ho podle nálady od 100-500 Kč.Za tuto dobu projede dalších X provinilců bez postihu.Tento postup je naprosto nepřípustný.
8.11.2012 17:50
Diviš (neregistrovaný)
Rekonstrukce Dukelská
Lze těžko předpokládat,že Ti co schálili výherce ve "výběrovém řízení" a nedej bože dostali všimné jak je v Čechách/v tomto případě jistě ne!!!!/ běžná budou tlačit na termín a nepřipustí žádné výmluvy !Jistě se dočkáme žádosti o navýšení ceny a to po naoko dlouhém dohadování bude nakonec schváleno!To,že to trvá dlouho,že se tam pracuje a nepracuje ,že to otravuje lidi to je úplně jedno.Co až začne mrznout.To technologie nedovolí vůbec nic.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme