Opravy Benešovy třídy začnou do dvou let

První etapa rekonstrukce Benešovy třídy v Hradci Králové má být zahájena v roce 2011. Celkové náklady na opravy se odhadují na 850 milionů korun, z nichž 650 milionů plánovala hradecká radnice zaplatit z evropské dotace. Nakonec získá jen 180 milionů korun.

„Došlo k výraznému ponížení předpokládané dotace na 180 milionů korun. Chybí minimálně půl miliardy,“ sdělil primátor Otakar Divíšek. Nejdříve musí být zahájeny opravy panelových domů. „Jedná se například o rekonstrukci výtahů, balkónů či opravy střech,“ řekl náměstek primátora Boris Herman. Na tyto náklady přispěje bytovým družstvům a společenstvím vlastníků Evropská unie. „Podmínkou tohoto operačního programu jsou opravy bytových domů a na základě těchto investic můžeme čerpat prostředky do veřejných prostranství,“ dodal náměstek Herman.
Radnice začala hledat firmu, která zpracuje dokumentaci pro územní řízení. První etapa rekonstrukce mezi panelovými domy pravděpodobně začne v druhé polovině roku 2011 a dokončení se předpokládá v roce 2015.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme