Štítky: | Tesco | Atrium |

Opravované centrum v místě bývalého Tesca by se mohlo otevřít v listopadu

Kdy se otěvřou brány opraveného centra?
Kdy se otěvřou brány opraveného centra? | autor: hradeckralove.cz

Prostory bývalého obchodního domu Tesco v centru Hradce na náměstí 28. října stále ještě obývají stavebníci. Podle informací, které zveřejnil web hkcity.cz, by se nově zrekonstruované centrum mělo otevřít v listopadu. Těch termínů už bylo několik, tak je otázkou, zda dopadne tento. Původně mělo Atrium otevřít loni v listopadu, poté letos v dubnu a dalším termínem mělo být září. Nově snad tedy listopad.

Podle webu je těžké zjistit přesný termín otevření. Nikdo ho nechce sdělit nahlas. Nicméně se údajně podle jejich informací pracuje s listopadovým otevřením.

Na zpoždění rekonstrukce mělo vliv hodně faktorů. Ať už to byla koronavirová krize, či problémy s dodávkou materiálů nebo problémy, které vyvstaly při samotné rekonstrukci. Přece jen jde o objekt starý čtyřicet let.

O tom, že se konec prací blíží svědčí i fakt, že společnost Tesco začala s náborem zaměstnanců do nově otevíraného marketu v přízemí objektu. Na Dukelskou třídu hledá pracovníky na doplňování zboží, práci na pokladně a pultový prodej. Jaké další obchody se zde budou nacházet, není zatím blíže jasné, skladba vybraných obchodů se může a zřejmě bude od těch, které jsou uvedeny na vizualizacích, lišit.

Celkem má být v novém Atriu umístěno 93 obchodních jednotek a 280 parkovacích míst. V centru se využijí všechna patra obchodního domu, eskalátory povedou o jedno patro výše než před rekonstrukcí, prodejní plocha Tesca se zmenší, vznikne také nový food court v 1. patře. Nově to už nebudou dvě oddělená centra, ale jedno velké Atrium.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.9.2020 22:32
Kajtman Tomáš (neregistrovaný)
Dotaz
Dobrý večer!
Mám jeden dotaz.
Zajímalo by mne zda i v nových prostorech budou i stejné eskalátory jako jsou v Atriu (na kočárky,nákup.vozíky,invalid.vozíky.)a né jen schodové eskalátory,které jsem dnes zahlédl.
Děkuji za kladnou odpověď.
Kajtman

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vyroste čtvrtý "mekáč", bude tam i drive-in

V obchodní zóně u Tesca u výjezdu na Pardubice se už od jara staví další restaurace s rychlým občerstvením McDonald’s. Staveniště naproti zastávce MHD na místě parkoviště u Tesca je obehnáno plotem a na místě pracují stavební stroje, které na části parkoviště budují základy…
Čtěte více

Obchodní zóny u Tesca a u Makra spojí konečně silnice. Kdy bude hotová?

Hradeckému magistrátu se podařilo na Pražském Předměstí vykoupit strategické pozemky, díky kterým bude možné zahájit výstavbu závěrečné části obslužné komunikace mezi obchodní zónou Tesco a obchodními jednotkami směrem k Březhradu. Jedná se o pozemky o celkové rozloze 1 536 m2,…
Čtěte více

Hradecká nemocnice otevře v OC Atrium očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace

Nové očkovací centrum, které umožní aplikaci vakcíny proti COVID-19 předem neregistrovaným zájemcům, začne od středy 28. července fungovat v Obchodním centru Atrium v Hradci Králové. Centrum bude v provozu v pracovních dnech od 13:00 do 18:00 hodin a zájemci o očkování ho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme