Opravou mostu U Soutoku začnou potíže na hradeckém okruhu

Křižovatka U Soutoku
Křižovatka U Soutoku | autor: hradeckralove.cz

Na frekventovaný most u nemocnice se silničáři vrhnou ještě před rekonstrukcí okružní křižovatky Na Kotli. Mělo by se tak stát přibližně za týden. Opravovat se pak bude do konce června. Most dostane nový povrch. Poté se silničáři přesunou na křižovatku Na Kotli. V červnu začnou přípravné práce, hlavní část oprav přijde v létě. Hotovo bude až v listopadu. Informace přináší Hradecký deník.

Pokud nedojde k žádnému zdržení, most u hradecké fakultní nemocnice se začne opravovat přesně za týden. „Ještě probíhají jednání kvůli dopravně inženýrským opatřením. Pokud vše dobře dopadne, most by se měl rekonstruovat od 9. května,“ upřesnila pro Deník Zdeňka Pospíšilová z hradeckého Ředitelství silnic a dálnic.

Most by se měl dočkat nového povrchu, nutné budou ale i další zásahy. Spojnice přes Labe bude po celou dobu oprav částečně průjezdná. Práce na mostu by měly být hotové do konce června, teprve poté se silničáři pustí i do křižovatky v Brněnské ulici. Kdyby se most a křižovatka opravovaly současně, město by se téměř jistě nevyhnulo dopravnímu kolapsu. I tak se ale v místech očekávají kolony a zácpy. Ty se tam ostatně vyskytují v určitých časech i nyní, kdy silnici neblokují žádné opravy.

Most přes Labe je podle policie navíc jedním z nejrizikovějších míst ve městě. Právě v této části okruhu se tradičně bourá nejvíc. V době opravy by proto řidiči měli místem projíždět obzvlášť opatrně.

Policie o rekonstrukci ví a je na ni připravená. Frontám se ale zabránit nedá, nutná je proto trpělivost a ohleduplnost řidičů. „Most se bohužel musí opravit, policie je ale na plánovanou rekonstrukci připravená, konkrétní omezení upřesníme,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková a dodala, že v případě potřeby jsou policisté připravení dohlížet na dopravu přímo na místě.

Rekonstrukce křižovatky Na Kotli, kterou „zdobí“ vyjeté koleje a výtluky, by měla začít hned po dokončení opravy mostu. „Ještě nemáme zhotovitele stavby, v současnosti probíhá výběrové řízení, stavbu ale chceme zahájit v červnu,“ upřesnila Pospíšilová.

Gočárův okruh se budoval v letech 1965 až 1980. Železobetonový dvojmost U Soutoku se přes Labe překlenul v roce 1971, a byl tak prvním mostem, který na okruhu vznikl. Před listopadem 1989 se nazýval most Obránců míru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme